Kultur Kultur Kultur Kultur Kultur Kultur

Helsingborg miljonsatsar på kulturen

Helsingborg ska bli en kulturstad för alla. I går antog staden ett nytt kulturpolitiskt program och redan nästa år går tio extra miljoner till kulturen. Pengarna ska ge helsingborgarna en starkare kulturskola, ett nytt bibliotek, ett förnyat Dunkers kulturhus och en filmsatsning.

Sofie Holmkvist blir stadens nya miljödirektör Sofie Holmkvist blir stadens nya miljödirektör Sofie Holmkvist blir stadens nya miljödirektör Sofie Holmkvist blir stadens nya miljödirektör Sofie Holmkvist blir stadens nya miljödirektör Sofie Holmkvist blir stadens nya miljödirektör

Sofie Holmkvist blir stadens nya miljödirektör

Nu är det klart att Sofie Holmkvist blir ny miljödirektör i Helsingborgs stad. Hon kommer närmast från uppdraget som chef för den miljöstrategiska avdelningen på miljöförvaltningen i Malmö stad och börjar sin nya tjänst den 1 februari nästa år.

Kommunfullmäktige sammanträde Kommunfullmäktige sammanträde Kommunfullmäktige sammanträde Kommunfullmäktige sammanträde Kommunfullmäktige sammanträde Kommunfullmäktige sammanträde

Så beslutade kommunfullmäktige den 15 oktober

Kommunfullmäktige beslutade bland annat att godkänna stadens delårsrapport samt att anta ett nytt kulturprogram för 2025–2028.

Kartan och landskapet hittar du på Östra Ramlösa Kartan och landskapet hittar du på Östra Ramlösa Kartan och landskapet hittar du på Östra Ramlösa Kartan och landskapet hittar du på Östra Ramlösa Kartan och landskapet hittar du på Östra Ramlösa Kartan och landskapet hittar du på Östra Ramlösa

Nytt digitalt konstverk ska ge en förstärkt upplevelse av Östra Ramlösa

Konstnären och musikern Love Antell har tagit fram ett digitalt konstverk för den nya stadsdelen Östra Ramlösa. Med hjälp av augmented reality-teknik (AR) kan man ta del av konstnärens perspektiv på vad som händer när Östra Ramlösa utvecklas.

Fritidsledare utklädda i halloween-utstyrsel Fritidsledare utklädda i halloween-utstyrsel Fritidsledare utklädda i halloween-utstyrsel Fritidsledare utklädda i halloween-utstyrsel Fritidsledare utklädda i halloween-utstyrsel Fritidsledare utklädda i halloween-utstyrsel

Höstlovsaktiviteter i Helsingborg

Vecka 44 är det höstlov och på måndag, 14 oktober klockan 16.00, kan barn och unga anmäla sig till massor av roliga och kusliga aktiviteter i Helsingborg. Tipsa gärna om allt kul som händer i staden.


En kvinna och en man vid ett fikabord En kvinna och en man vid ett fikabord En kvinna och en man vid ett fikabord En kvinna och en man vid ett fikabord En kvinna och en man vid ett fikabord En kvinna och en man vid ett fikabord

Så tycker de äldre om äldreomsorgen

Nu har den årliga rikstäckande undersökningen ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?” för 2024 presenterats av Socialstyrelsen. Man är mer nöjd med vårdboende och lika nöjd inom hemvården jämfört med förra året. Vi ligger däremot fortfarande under riksgenomsnittet för båda områdena men skillnaden har minskat. Andelen svar har minskat med två procentenheter både för riket för Helsingborg. Fler kvinnor än män har besvarat frågorna.

Operation Klöver Operation Klöver Operation Klöver Operation Klöver Operation Klöver Operation Klöver

Årets operation Klöver drog in 40 miljoner

Har du hört talas om operation Klöver? I år bidrog det till att dra in 40 miljoner kronor. Operationen arrangerades för fjärde gången av polisen i Helsingborg och förutom Helsingborgs stad deltog flera myndigheter.

Anhörigveckan Anhörigveckan Anhörigveckan Anhörigveckan Anhörigveckan Anhörigveckan

Vi erbjuder stöd till dig som är anhörig

Är du anhörig till eller lever nära någon som mår dåligt, är sjuk och som du stöttar eller hjälper? Vet du om att du också kan få stöd och tips för att orka? Ingen ska behöva bära allt själv.

Klimatneutral stad Klimatneutral stad Klimatneutral stad Klimatneutral stad Klimatneutral stad Klimatneutral stad

Helsingborg är tillbaka i toppen bland de miljöbästa städerna

Helsingborgs stad kommer på tredje plats i tidningen Aktuell Hållbarhets ranking av kommunernas miljö- och klimatarbete. Stadens resultat grundar sig i ett målinriktat miljöarbete, en stark innovationskultur och en kraftsamling tillsammans med näringsliv, akademi och civilsamhälle mot målet om en klimatneutral stad år 2030.

Fyra personer sitter avslappnade i en bastu med stora fönster som vetter mot havet. De är insvepta i handdukar och samtalar medan de njuter av den rofyllda atmosfären. I bakgrunden syns en klar himmel och ett stilla hav, vilket skapar en känsla av lugn och avkoppling. Fyra personer sitter avslappnade i en bastu med stora fönster som vetter mot havet. De är insvepta i handdukar och samtalar medan de njuter av den rofyllda atmosfären. I bakgrunden syns en klar himmel och ett stilla hav, vilket skapar en känsla av lugn och avkoppling. Fyra personer sitter avslappnade i en bastu med stora fönster som vetter mot havet. De är insvepta i handdukar och samtalar medan de njuter av den rofyllda atmosfären. I bakgrunden syns en klar himmel och ett stilla hav, vilket skapar en känsla av lugn och avkoppling. Fyra personer sitter avslappnade i en bastu med stora fönster som vetter mot havet. De är insvepta i handdukar och samtalar medan de njuter av den rofyllda atmosfären. I bakgrunden syns en klar himmel och ett stilla hav, vilket skapar en känsla av lugn och avkoppling. Fyra personer sitter avslappnade i en bastu med stora fönster som vetter mot havet. De är insvepta i handdukar och samtalar medan de njuter av den rofyllda atmosfären. I bakgrunden syns en klar himmel och ett stilla hav, vilket skapar en känsla av lugn och avkoppling. Fyra personer sitter avslappnade i en bastu med stora fönster som vetter mot havet. De är insvepta i handdukar och samtalar medan de njuter av den rofyllda atmosfären. I bakgrunden syns en klar himmel och ett stilla hav, vilket skapar en känsla av lugn och avkoppling.

Kallbadsveckan firar 5 år – nu kan du köpa ditt badpass

Välkommen till Kallbadsveckan 29 januari–3 februari 2025. Från och med fredag 4 oktober kan du säkra din plats till en vecka fylld med aktiviteter, inspirerande föreläsningar och kalla bad i Öresund.

Stam av ek och bok i Pålsjö naturreservat. Bokens stam är markerad med en orange prick. Stam av ek och bok i Pålsjö naturreservat. Bokens stam är markerad med en orange prick. Stam av ek och bok i Pålsjö naturreservat. Bokens stam är markerad med en orange prick. Stam av ek och bok i Pålsjö naturreservat. Bokens stam är markerad med en orange prick. Stam av ek och bok i Pålsjö naturreservat. Bokens stam är markerad med en orange prick. Stam av ek och bok i Pålsjö naturreservat. Bokens stam är markerad med en orange prick.

Vi gallrar bokträd i Pålsjö skog för att främja ekarnas överlevnad

Pålsjö skog, ett av Helsingborgs 22 naturreservat, är ett älskat friluftsområde. I oktober inleder vi ett viktigt naturvårdsarbete för att främja ekarnas långsiktiga överlevnad, i enlighet med skötselplanen för Pålsjö naturreservat och med hänsyn till den känsliga naturmiljön. Arbetet innebär att vi genomför frihuggning, där bokträd som skymmer solen gallras bort för att skapa bättre förutsättningar för ekarna. Går allt som planerat är vi klara i december.

Krislåda innehållande matvaror, vevradio, pannlampa Krislåda innehållande matvaror, vevradio, pannlampa Krislåda innehållande matvaror, vevradio, pannlampa Krislåda innehållande matvaror, vevradio, pannlampa Krislåda innehållande matvaror, vevradio, pannlampa Krislåda innehållande matvaror, vevradio, pannlampa

Passa på att skaffa hemberedskap under Beredskapsveckan

Hur länge skulle du klara dig på den mat och det vatten du har hemma? Målet är att du ska vara förberedd så att alla i hushållet klarar sig utan samhällets hjälp i en vecka. Här följer några tips på hur du kan få plats med hemberedskap i din bostad.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.