Tillfälligt dålig badvattenkvalitet på Örby ängar

Personer på stranden på Örby ängar med äng i förgrunden.

De senaste badvattenproverna som togs 22 juli visar att badvattnet är tillfälligt otjänligt på Örby ängar. Anledningen är för höga bakteriehalter (e-coli och enterokocker). Vi sätter därför upp skyltar och avråder från att bada på badplatsen tills nya prover visar att vattnet är tillräckligt bra för att bada i igen.

Badvattenproverna togs på Örby ängar måndag 22 juli och provsvaret kom idag, 25 juli. Vi tar nu omprov på badplatsen och får nya provresultat om några dagar.

– Efter en riktigt härlig och solig badhelg inledde vi den här veckan med kraftiga regn. Det är med stor sannolikhet orsaken till att badvattenkvaliteten påverkats negativt vid provtagningen i måndags, säger Elisabet Lindberg, strandansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen.

Håll koll på badvattnet

Håll gärna koll på aktuell status på badvattenkvaliteten i badplatskartan, där prognoserna uppdateras två gånger per dygn. Du hittar den och information om badvattenkvalitet här.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.