Dags för Hx-festivalen 28–29 juni som firar 10 år

Det blir folkfest i i Helsingborg helgen 28–29 juni. Då fylls staden med flera artister, doftande matstånd, marknadsmyller, lokala aktörer, tivoli och aktiviteter för hela familjen.

Sommaren 2024 firar Hx-festivalen 10 år. Precis som tidigare år erbjuder Hx  upplevelser för hela familjen och alla smaker. Många av stadens föreningar finns på plats och erbjuder roliga aktiviteter. Och det är fri entré till både konserter, underhållning och prova-på aktiviteter.

— Förhoppningen är att alla helsingborgare ska känna att det finns något som just de vill göra eller lyssna på. Nu håller vi tummarna för att vi har vädret med oss, så att det blir precis så fantastiskt som det kan bli med alla de programpunkter och aktiviteter som festivalen erbjuder, säger Anna Tenfält, projektledare för Hx.

Du kan se vilka artister som kommer på HX festivalens webbplats. Till exempel kommer Rebecca & Fiona, Adaam, Smash Into Pieces, Myra Granberg, Hardcore Superstar, Ebbot Lundberg och  Annika Wickihalder.

— Vi har verkligen jobbat hårt för att få en bredd i de olika musikakterna, och att de ska tilltala många olika åldrar och smaker, säger Anna Tenfält.

Med det breda utbudet av artister, aktiviteter för hela familjen, marknadsstånd, street food, tivoli, med mera så finns det något för alla. Fullständigt program presenteras på Hx.se

Om Hx-festivalen

Hx-festivalen arrangeras av Helsingborg Arena och Scen AB på uppdrag av Helsingborgs stad och är Helsingborgs egen stadsfestival – en härlig sommarfest – som fick sitt namn 2014. Sedan dess har den arrangerats årligen på olika platser i city. Innan Hx-festivalen fick namnet Hx kallades stadsfestivalen kort och gott ”Helsingborgsfestivalen”.

När: 28 juni–29 juni klockan 12.00–00.00

Var: På området som sträcker sig från The Tivoli till Fria Bad

HX festival

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.