Helsingborg utses till Sveriges bästa cykelfrämjarkommun

Cykelstad
Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Den 25 augusti presenterade Cykelfrämjandet resultatet i årets upplaga av Kommunvelometern och Helsingborg utsågs då till Sveriges bästa cykelfrämjarkommun 2022. Ett långsiktigt arbete med cykelfrämjande åtgärder, tillsammans med goda samarbeten, gör att Helsingborgs stad kammar hem utmärkelsen 2022.

Kommunvelometern är en stor nationell granskning som mäter och jämför kommunernas cykelfrämjande insatser under föregående år. Det är ett uppskattat verktyg hos lokala politiker och trafikplanerare för att kunna se hur deras kommun står sig i jämförelse med andra, och för att se utveckling, förändring och effekter över tid.

Helsingborg har legat bland topplaceringarna i Cykelfrämjandets mätning de senaste åren, och har stadigt klättrat uppåt på listan sett till större kommuner med över 100 000 invånare. Att staden nu tar hem utmärkelsen ”Sveriges bästa cykelfrämjarkommun” är ett resultat av ett långsiktigt fokus och många satsningar på cykling, kombinerat med goda samarbeten med många involverade, inte minst över förvaltningsgränserna.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.