Palle Lundberg slutar som stadsdirektör i Helsingborgs stad

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Stadsdirektör Palle Lundberg lämnar Helsingborgs stad och blir ny vd för Sveriges Kommuner och Regioner, SKR.

– Det har varit en ära att fått leda stadens arbete i över tio år och jag är oerhört stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans. Jag tar nu med mig mina erfarenheter från Helsingborg och ser fram emot att få vara med och utveckla offentlig sektor på nationell nivå, säger han.

Palle Lundberg har varit stadsdirektör i Helsingborgs stad sedan 2011. Nu lämnar han staden för att bli vd för Sveriges Kommuner och Regioner, SKR.

– Att vara stadsdirektör i Helsingborgs stad är fantastiskt roligt, spännande och utmanande. Jag har förmånen att gå från ett drömjobb till ett annat, säger Palle Lundberg.

Under Palles tid som stadsdirektör har staden genomgått stora förändringar och bland annat utsetts till Sveriges Kvalitetskommun, en av Europas mest innovativa städer och en av EU:s 100 klimatsmarta städer.

– Jag är oerhört stolt över allt vi har åstadkommit tillsammans inom staden och jag ser fram emot att följa Helsingborgs framtida resa från ett nytt perspektiv, säger Palle. Det har också varit fantastiskt att se alla medarbetares insatser under H22 City Expo och hur alla tillsammans har skapat stadsmässan.

Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande, framhäver Palles ledarskap:

– Palle Lundberg har varit drivande i den förändring som Helsingborgs stad genomgått de senaste åren. Vi är i dag en av Europas mest innovativa städer och det hade vi inte varit utan ett tydligt och inspirerande ledarskap. Palle Lundberg och jag har haft ett väldigt gott och konstruktivt samarbete i över tio år.  Jag önskar verkligen honom all lycka till i sin nya roll.

Jan Björklund (S), vice ordförande i kommunstyrelsen, instämmer:

– Att leda 11 000 medarbetare är en komplex uppgift som kräver en ledare som har förmågan att få hela organisationen att samarbeta för att åstadkomma resultat i rätt riktning. Palle Lundberg har verkligen satt sin prägel på staden och genom sitt ledarskap fört Helsingborg till den starka position vi i dag har på den nationella och internationella arenan, säger han.

Palle kommer att bo kvar i Helsingborg och pendla till det nya jobbet i Stockholm. Han arbetar sin sista dag i Helsingborgs stad den 9 september.

Jonna Myrebris blir tillförordnad stadsdirektör

Rekryteringen av en ny stadsdirektör inleds omgående. Jonna Myrebris, i dag biträdande stadsdirektör och chef på stadsledningsförvaltningen, tar rollen som tillförordnad stadsdirektör från den 12 september till dess att Palle Lundbergs efterträdare är på plats.

Jonna Myrebris började i Helsingborgs stad 2019 och har tidigare bland annat varit fastighetschef på Lundafastigheter i Lunds kommun.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.