Vi är med under Pride

Helsingborgs stad deltar under Pride den 28–29 juni. Förutom att gå med i Prideparaden arrangerar vi en inspirerande föreläsning och aktiviteter. Det är ett sätt att visa att staden  jobbar mot diskriminering.

Prideparad

– Genom att delta i Pride står vi som stad upp för allas lika möjligheter, visar att vi är mot diskriminering och tar ställning för hbtq-personers rättigheter. Så klart ska vi varje dag arbeta för just detta och under Pride får vi en speciell möjlighet att uppmärksamma det. Tillsammans skapar vi en gemensam stad där alla är inkluderade, säger stadsdirektör Carina Leffler.

Så deltar vi

Staden går med i Prideparaden den 29 juni.

Dunkers kulturhus har tre programpunkter under Pride:

  • Föreläsning med prästen Cecilia Södertun med ämnet Gud är trans den 28 juni. Läs mer på Dunkers kulturhus webbplats.
  • Visning av Arvida Byströms utställning Cut the cake den 28 juni på Dunkers kulturhus. Mer information på Dunkers kulturhus webbplats.
  • Vykort, Plakatverkstad och pyssel i Pride Park på Gröningen den 29 juni klockan 12:00–14:30. I tältet kan barn och unga förbereda sig inför Pride Paraden, göra egna plakat, pins och smycken. Här kan de även lämna sitt eget queera minne, ett vykort som de får smycka hur de vill. Vykorten kommer att visas under hösten på Dunkers kulturhus.

–Vi är med i Pride eftersom normkreativt arbete är viktigt för oss. Dunkers kulturhus ska vara en trygg miljö för alla besökare, medarbetare och samarbetspartners. Vi vill erbjuda innehåll som är relevant, relaterbart och intressant för alla våra målgrupper. Utbudet ska spegla en bredd av erfarenheter och perspektiv i relation till kön, könsuttryck, sexuell läggning, familje- och samlevnadsformer, säger Susannah Young Kronsell, projektledare på Dunkers kulturhus.

Staden flaggar under Pride-veckan med prideflaggan på Sundstorget, vid Stadsteatern och Konserthuset. Den 28–29 juni flaggar vi även vid Magnus Stenbocksstatyn på Stortorget.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.