Så påverkas framkomligheten på väg 111 från januari 2023

I samband med att Trafikverket bygger dubbelspårig järnväg mellan Ängelholm och Maria station byggs även en ny järnvägsbro över väg 111 strax väster om Brohults trafikplats. Det påverkar trafiken från januari 2023.

Trafikverket inledde arbetet med att bygga en ny järnvägsbro över väg 111 hösten 2022 och vägen var under en helg avstängd. Kort efter att vägen öppnades körde först en lastbil ned den vägportal som några hundra meter i förväg visar vägens höjdbegränsningar. En stund senare körde en annan lastbil förbi vägportalen och kraschade så småningom in i den formställning projektet nyss byggt upp.

Sedan dess har Trafikverket arbetat intensivt för att hitta en byggmetod som är både trygg, säker och möjliggör smidig trafikering för de tusentals bilister och chaufförer som nyttjar vägen varje dag, och i januari återupptogs broarbetena.

Så påverkas du

  • Väg 111 var helt avstängd mellan Kullavägen och Bajonettgatan/Kanongatan från fredag 13 januari klockan 18.00 till måndag 16 januari klockan 05.00. Det gick att köra in mot Maria Park från Höganäshållet och ut från Kullavägen mot Höganäs. Det gick också att köra in på Kanongatan för dig som kommer från Brohults trafikplats och ut på väg 111 från Bajonettgatan. Trafiken leddes om via Allerum och Ödåkra.
  • Därefter är vägen öppen för trafik, dock med endast ett körfält öppet i vardera riktning samt med begränsad hastighet.
  • Eftersom bron kommer att byggas i ett så kallat förhöjt läge finns det inga höjdbegränsningar för trafiken.
  • När bron är färdigljuten behöver vägen stängas av igen.

En del av utbyggnaden av Västkustbanan

Mellan åren 2020 och 2023 bygger Trafikverket ut till dubbelspår på en 24 kilometer lång sträcka mellan Ängelholm och Maria station. Det är en del av Västkustbanan, en viktig satsning på infrastrukturen. Se mer information om projektet på Trafikverkets webbplats.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.