Tisdagar har du fri entré till Dunkers kulturhus och Fredriksdal museer och trädgårdar

Från och med 26 mars inför Dunkers kulturhus och Fredriksdal museer och trädgårdar fri entré på tisdagar. Anledningen är att Helsingborgs stad vill göra kulturen tillgänglig för alla oavsett ekonomiska förutsättningar.

Fredriksdal och Dunkers kulturhus

Om erbjudandet

Erbjudandet gäller under perioden 26 mars–18 juni för att sedan pausas under sommaren. I höst införs det sedan igen på Dunkers kulturhus mellan 3 september–17 december. Höstperioden ser lite annorlunda ut på Fredriksdal där du har fri entré på tisdagar 3–24 september för att sedan gå över till fri entré alla dagar i veckan från 30 september 2024 till och med 16 april 2025.

Det finns fortfarande många helsingborgare som ännu inte har upptäckt stadens rika kulturliv. För att tillgängliggöra svunna tider och natur, konstnärlig frihet och utställningar om allt mellan himmel och hav inför staden nu alltså fri entré på två av sina mest populära kulturbesöksmål under våren och hösten.

Tanken är att dessa tisdagar med fri entré ska få fler invånare, men också besökare till staden, att upptäcka  Dunkers kulturhus och Fredriksdal museer och trädgårdar.

Upplev Dunkers kulturhus och Fredriksdal museer och trädgårdar

På Dunkers kulturhus händer det mycket på utställningsfronten den här våren (och inte bara på tisdagar).

Just nu visas:

  • Bakom kameran – Alfred B. Nilson kunglig hovfotograf, Helsingborg 1899–1918.
  • De andra – Julia Lindemalm och Ung Svensk Form 2024 (visas till och med 7 april).
  • Senare i vår öppnar också Cut the cake med omtalade konstnären Arvida Byström.

Tre utställningar med tre helt olika inriktningar: kamerabriljans för 100 år sedan, människans förhållande till naturen samt hyperfeminin estetik. Vad föredrar du? Läs mer om utställningarna på Dunkers kulturhus webbplats. 

Om natur, historia och lantlig idyll är mer din grej är det mot Fredriksdal museer och trädgårdar du ska styra stegen. Bland kullerstenscharm, träd och vida ängar finns det mycket att lära, både om dåtiden, nutiden och framtiden. Ta en promenad genom historien, upptäck naturens hemligheter eller få bara en stund för dig själv på en plats olik alla andra i Helsingborg.

I vår presenteras flera nyheter, bland annat två utställningar med förra årets residenskonstnärer, Love Antell och Kristina Münzting. Årets stora nyhet är annars Biofili – en kärlekshistoria av Elin Unnes. I den här utställningen får du kontakt över artgränserna och lär dig mer om alkemi, växtkommunikation och ritualens betydelse för den moderna människan. Från och med 28 mars öppnas också dörrarna till husen, gårdarna och butikerna i stadskvarteret. Läs mer om utställningarna på Fredriksdal museer och trädgårdars webbplats. 

Hur mycket kultur hinner du med en tisdag?

Förmodligen mycket mer än du tror. Passa gärna också på att ta med ett par vänner för att uppleva Helsingborgs kulturutbud tillsammans. Alla behöver kultur.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.