Registrera evenemang

Här kan du skicka in ditt evenemang till plats- och eventdatabasen. Evenemanget ska vara av informations, underhållnings- eller nöjeskaraktär samt öppet för alla att besöka. Numera är det vanligt att evenemang är digitala. Det finns en evenemangskategori att välja för digitala evenemang.

Databasen är öppen, det innebär att vem som helst kan hämta information om ditt evenemang och publicera det på sin webbplats. Notera att Helsingborgs stad inte kan garantera att ditt evenemang syns på alla stadens webbplatser. Ditt evenemang publiceras inom 24 timmar på vardagar från att du klickat på ”skicka”, under förutsättning att det följer databasens riktlinjer.

I kalendern är ett evenemang / aktivitet definierat till att pågå under en kortare tidsperiod, max 5 dagar. Om du anger en längre period i formuläret kommer det inte att publiceras i kalendern.

Evenemang som läggs in i plats- och eventdatabasen ska uppfylla dessa kriterier för att blir godkända och därefter inlagda i databasen:

  • vara av informations-, nöjes- eller underhållningskaraktär
  • vara öppna för alla (var beredd på att det kan komma många besökare)
  • äga rum i Helsingborgs kommun.

Vi publicerar inte evenemang av dessa typer:

  • enskilda företags försäljning
  • aktiviteter som är delar av ett företags löpande verksamhet
  • politisk eller religiös propaganda.

Problem med formuläret?

När du fyller i formuläret så behöver du fylla i alla fält som är markerade med en röd stjärna. Annars kan du inte skicka iväg ditt evenemang till databasen.

Har du problem med formuläret kan det hjälpa att använda en annan webbläsare än internet Explorer, till exempel Chrome, Firefox eller Edge. Du kan få problem med att fylla i formuläret med Explorer.

Du behöver ladda upp och skicka med en bild. Tänk på att klicka i rutorna så du bekräftar att du har rätt att använda bilden innan du laddar upp den. Om du inte kan skicka bilden via formuläret så kan du mejla den till webbredaktionen@helsingborg.se. Tänk på att ange vilket evenemang det gäller.

För tillfället kan du inte klicka i och välja kategorier och taggar. Arbete pågår med att lösa detta.