6 jan
HSO – Trettondagskonsert

6 januari 2022, 15:00 - 17:00

Konserthuset Stora Salen

Book tickets now

Medryckande musik- och shownummer skrivna av personer som nästan alla delar erfarenheten av att vara annorlunda. Säsongens festligaste kväll, Trettondagskonserten, bjuder på en glamorös och seriös resa tillbaka i tiden till Europas wienska valssalonger, den tyska cabaretscenen före andra världskriget, via Clarice Assads Brasilien till Bernsteins Broadway och det segregerade USA.

Florence Price blev på 1930-talet den första kvinnliga, afroamerikanska kompositören som spelades av stora symfoniorkestrar. Hon utgick ofta från den svarta befolkningens erfarenheter och historien i sin musik. Den glada dansmusiken i Dances in the Canebrakes har just en sådan allvarlig bakgrund: cane är en typ av rörväxt som växte tätt i stora områden i södra USA och som slavarna fick röja undan flera dagar i sträck innan man kunde påbörja bomullsodlingen.

Vi vågar lova att det händer något alldeles speciellt när Price spelas sida vid sida med Kurt Weill och Korngold, Bernstein och Britten, Dvorák och Strauss. Välkomna till årets glittrigaste afton, till valstakt, eftertanke och en show för alla!

Johann Strauss d.y. An der Schönen Blauen
Donau Erich Wolfgang Korngold Mariettas sång ur Die Tote Stadt Antonín
Dvorák ur Slaviska danser

Kurt Weill ur Tolvskillingsoperan, “Lucys aria” Britten/Rossini Soirées Musicales
Clarice Assad Brazilian Fanfare George Gershwin Summertime Florence
Price Dances in the Canebrakes

Leonard Bernstein Glitter and be Gay Leonard Bernstein On the Town (Three Dance Episodes)

Helsingborgs Symfoniorkester

Solist: Sanna Gibbs, sopran

Dirigent: Bramwell Tovey

Rullstolsplats bokas på tel: 042-104280

Hjärtligt välkomna!