Profiler på Rydebäcksskolan

På Rydebäcksskolan kan du som börjar årskurs 7 välja mellan olika profiler; Padel, Allmän idrott, Kreativ kommunikation och musikprofil.

Padel

Hösten 2022 startade vi på Rydebäcksskolan en padelprofil. Hos oss får numera eleverna möjlighet att träna padel på skoltid, tillsammans med erfarna tränare.

Rydebäcksskolan, i samarbete med Katedralen PC, kommer att erbjuda eleverna goda möjligheter att kombinera skolarbetet med möjligheten att kunna utveckla både sitt intresse och sin personliga utveckling inom padel – en sport för både yngre och äldre som växer stort i hela vår omvärld. Då skolarbetet är viktigt för våra elever på Rydebäcksskolan tycker vi att det också ska kunna kombineras med hälsa och träning på ett smidigt sätt.

Du som börjar årskurs 7 på Rydebäcksskolan är välkommen att både plugga och spela padel med oss!

Allmän Idrott

Är du allmänt idrottsintresserad så har vi profilen för dig. Väljer du ”Allmän idrott” så möts du av varierade idrottsaktiviteter under hela läsåret. Du kommer dessutom att få möjlighet att påverka valet av innehåll. Du, tillsammans med övriga kamrater och lärare lägger gemensamt upp en plan för en rad roliga aktiviteter att utvecklas inom.

Häng med oss, det kommer bli kul!

Kreativ kommunikation

Kreativ kommunikation vänder sig till elever som vill arbeta kreativt med språket i fokus. Kreativitet är en förmåga som alltid kommer att behövas och därför vill vi ge våra elever möjlighet att träna och utveckla den.

Här erbjuder vi en buffé av olika projekt såsom skapande av olika typer av texter (novell, poesi, fakta), läsning och analys av litteratur, skapande av presentationer, poddar och film. Eleverna har all möjlighet att vara med och påverka det man vill arbeta med.

Kreativiteten har inga gränser!

Musik

Har du ett stort musikintresse och gillar att sjunga, spela eller skapa musik digitalt? Då är skolans musikprofil rätt för dig!

På Rydebäcksskolan tycker vi det är viktigt att ta vara på våra elevers intressen och även erbjuda ännu en möjlighet att göra något som utvecklar den kreativa förmågan. Därför erbjuder vi extra musik på schemat. Du kan välja mellan två olika inriktningar: musikproduktion och ensemblespel. På musikproduktionen arbetar vi med digitalt musikskapande, skriva egna låtar, spela in, mixa och ljudteknik. Ensemblespel innebär fördjupning i instrumentspel/sång och att spela i band. Vi har även fokus på framträdanden.

Musikprofilen riktar sig till elever som är nyfikna på att lära sig mer och vill arbeta mer målinriktat med sin musik. Vill du vara med i ett härligt gäng med samma intresse som du, sök till vår musikprofil!

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.