Parkeringstillstånd för rörelsehindrad

Invånaren berättar:

En invånare med ett fysiskt funktionshinder kontaktar krångelombudsmannen. Hon berättar att varje gång som hon ska ansöka om ett förnyat parkeringstillstånd för rörelsehindrad så behöver hon lämna in ett nytt läkarintyg. Det betyder att hon måste kontakta vården och träffa en läkare, bara av den orsaken att hon ska förnya sitt parkeringstillstånd. Den här invånaren har haft sitt funktionshinder i mer än 20 år och kommer inte att bli bättre. Skadan hon har kommer att finnas kvar livet ut.

Hon menar att det blir onödigt krångligt för henne men även för vården och kommunens handläggare att hantera dessa ansökningar.

Krångelombudsmannens kommentar:

Vad hade behövts för att kommunen skulle kunna utfärda parkeringstillstånd med längre, eller till och med livslånga giltighetstider? Om en läkare kan intyga att ett rörelsehinder är livslångt, kan då kommunen bevilja parkeringstillstånd som inte kräver förnyelse med samma intervall som idag? Skulle kommunen i samverkan med Region Skåne kunna testa ett nytt sätt att intyga, ansöka och handlägga parkeringstillstånd för rörelsehindrade, för individer med långa eller livslånga handikapp?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.