Den gemensamma bastun öppnar igen – premiär för Mixbastu på Pålsjöbaden

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Efter en paus under hösten av konceptet familjebastu på Kallis, är vi glada att meddela att Fritid Helsingborg nu lanserar Mixbastu på Pålsjöbaden, ett initiativ som möjliggör gemensamma bastubad för män och kvinnor. Det första tillfället för mixbastu är den 9 januari 2024.

– Mixbastu är vår satsning där vi erbjuder en härlig bastuupplevelse för sällskap som vill basta tillsammans. Vi ser fram emot att välkomna våra gäster till en avkopplande stund i den vackra miljön på Pålsjöbaden, säger Karl Loch Hansson, Teamchef för kallbadhusen i Helsingborg.

Mixbastu är det senaste tillskottet till bastuvärlden i Helsingborg, där män och kvinnor ges möjlighet att basta tillsammans. Konceptet bygger på att besökare kan dela sin bastuupplevelse med en eller flera personer. Den separata dam- och herrsidan öppnas upp och bastun blir gemensam. Kommer du ensam eller vill bada i separat bastu hänvisar Fritid Helsingborg besökare att bada på Kallis vid de tillfällen då mixbastu äger rum.

– Vi på Fritid Helsingborg strävar efter att skapa en bekväm och trygg miljö där sällskap kan dela en avslappad bastuupplevelse med varandra. Vi hoppas att det ska uppskattas av de som har saknat ett gemensamt bad, säger Karl Loch Hansson.

Utrymme för fler på Pålsjöbaden

Tidigare anordnades familjebastu på Kallis. Nu flyttar mixbastun till Pålsjöbaden, för att båda avdelningarna ska kunna användas till den gemensamma bastun. Den nya placeringen gör det möjligt för Fritid Helsingborg att ta emot fler besökare för mixade bad. Besökare får dessutom möjlighet att ta en kopp kaffe i Pålsjöbadens café.

Uppgraderad service för besökarna

Fritid Helsingborg har uppgraderat servicenivån för att förbättra besökarnas upplevelse vid det gemensamma bastutillfället. Det inkluderar en utökad personalstyrka vid mixbastun på Pålsjöbaden och uppdaterade trivselregler.

Så fungerar Mixbastu:

  • Nytt läge: Mixbastun flyttar till Pålsjöbaden, där båda avdelningarna används för mixbastu.
  • Tid och dag: Mixbastun genomförs varje tisdag mellan 18.00-20.00.
  • Premiärdatum: Första tillfället för mixbastun är den 9 januari 2024.
  • Uppgraderad service: Vi ökar bemanningen för att förbättra servicenivån.
  • Inträdesregler: Gäster väntar i caféet tills sällskap av motsatt kön anländer.
  • Separat bastu stänger tidigare: Pålsjöbadets insläpp för separata bastugäster (dam respektive herr) stänger 17.00. Gäster bör vara ute senast 17.30.
  • De som vill bada separat vid mixbastutillfällen: Besökare som inte deltar i mixbastun hänvisas till Kallis.
  • Periodkort/klippkort: Dagskort, klippkort, halvårs- och helårskort gäller på både Kallis och Pålsjöbaden.
  • Utvärdering: Konceptet kommer att utvärderas löpande, tillsammans med de som besöker mixbastun.

Premiär för Mixbastu den 9 januari 2024

Kom och delta i den första sessionen av Mixbastu på Pålsjöbaden den 9 januari 2024, klockan 18.00-20.00. Därefter äger Mixbastu rum varje tisdag.

Läs mer

helsingborg.se/pålsjöbaden

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.