Detta tas upp i kommunfullmäktige den 15 oktober

Kommunfullmäktige tar bland annat upp stadens delårsrapport samt ett nytt kulturprogram för 2025–2028.

Godkänna Helsingborgs stads delårsrapport augusti 2024

Rapporten är ett verktyg för att följa upp stadens ekonomi och de politiskt beslutade målen.

Delårsrapporten innehåller mål och ekonomi samt helårsprognos för perioden januari till augusti 2024. Här ingår verksamhetsberättelser för stadens nämnder och bolag, förvaltningsberättelse och ekonomisk redovisning.

Anta kulturprogram för 2025–2028

Kulturprogrammet pekar ut riktningen för stadens kommande arbete inom kulturområdet. Det omfattar hela stadens kulturverksamhet.

Anta Familjen Helsingborgs prioriteringar för infrastruktur och kollektivtrafik 2016–2037

Familjen Helsingborg har tagit fram nya prioriteringar för kollektivtrafik och infrastruktur. Prioriteringarna är satsningar inom transportinfrastruktur som Familjen Helsingborg driver regionalt, nationellt och internationellt för planperioden 2026–2037. Prioriteringarna är viktiga för Familjen Helsingborgs, Skånes och hela Öresundsregionens fortsatta utveckling. Några exempel på prioriteringar är att färdigställa dubbelspår på hela Västkustbanan, kapacitetshöjning på Skånebanan, fortsatt utveckla kollektivtrafiken, sjöfartsåtgärder i Helsingborg och Landskrona samt fortsatt utveckla cykelnätet i Familjen Helsingborgs kommuner.

Strategin och prioriteringarna revideras vart fjärde år.

Godkänna försäljningsbemyndigande av tomträtten Tomaten 6, Planteringen

Kommunfullmäktige föreslås bemyndiga kommunstyrelsen sälja fastigheten Tomaten 6, Planteringen till Helsingborgshem för 20 962 200 kronor. Helsingborgshem har hyresrätter på fastigheten sedan 1940-talet.

Här hittar du samtliga ärenden

I diariet kan du ta del av samtliga ärenden som tas upp den 15 oktober.

Så kan du följa kommunfullmäktige

Rutiner för besökare

Staden har särskilda rutiner för besökare/åhörare vid kommunfullmäktiges sammanträden. Det innebär förutom att ingången är ändrad till Rådhustorget att max 50 personer kan närvara på åhörarläktarna.

Om du som åhörare har väskor med dig kommer du att få dessa visiterade av väktare. Du kan också bli visiterad med metalldetektor.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.