Så beslutade kommunfullmäktige den 17 september

Kommunfullmäktige beslutade bland annat om försäljning av fastigheterna Kattarp 13:13 och Sofiero gård 4, Pålsjö som staden inte har behov av.

Försäljning av fastigheten Kattarp 13:13, Kattarp

Fastigheten har varit en del av det bostadssociala programmet. Behovet av bostadssociala lägenheter har minskat och fastigheten har därför inte använts för detta ändamål under de senaste två åren. Fastighetsförvaltningen ser ingen utvecklingsmöjlighet för stadens verksamheter att använda fastigheten och rekommenderar därför att den säljs. Fastigheten är enligt detaljplanen avsedd för bostäder.

Kommunfullmäktige beslutade att bemyndiga fastighetsnämnden att sälja fastigheten Kattarp 13:13 för ett pris på 4 350 000 kronor.

Försäljning av fastigheten Sofiero gård 4, Pålsjö

Staden köpte fastigheten av kung Gustav VI Adolf 1964 och har ägt fastigheten sedan dess. På fastigheten finns en villa på 120 kvadratmeter som byggdes 1877–1878. Villan har ett stort underhållsbehov. Sedan den senaste hyresgästen har gått bort har villan stått tom. Staden har inget behov av fastigheten. Mark- och exploateringsenheten föreslår därför att Sofiero gård 4 avyttras.

Kommunfullmäktige beslutade att bemyndiga kommunstyrelsen att sälja fastigheten Sofiero gård 4, Pålsjö för ett pris på 4 200 000 kronor.

Godkände tillägg till aktieägaravtalet för Ängelholm Helsingborg flygplats Holding AB

Enligt aktieägaravtalet som delägarna i Ängelhom Helsingborg flygplats Holding AB tecknat får aktieägare bara sälja sina aktier i bolaget om samtliga övriga aktieägare skriftligen godkänner detta. Detta gäller till och med 31 december 2030.

Kommunfullmäktige godkände ett förslag på tillägg till aktieägaravtalet. Det innebär att Båstads kommun köper samtliga aktier som Båstad Turism och Näringliv Holding AB äger i Ängelholm Helsingborgs flygplats Holding AB.

Se webbsändning från kommunfullmäktiges sammanträde i efterhand

Du kan se webbsändningen från kommunfullmäktiges sammanträde den 17 september på youtube.

Här hittar du samtliga ärenden

I diariet kan du ta del av samtliga ärenden som togs upp den 17 september.

Här hittar du äldre webbsändningar. 

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.