Du kan bidra till nya bevarandeprogrammet för Gantofta, Kvistofta och Vallåkra

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Stadens bevarandeplanskommitté håller på att att ta fram ett nytt bevarandeprogram för orterna Gantofta, Kvistofta och Vallåkra. Har du kunskap om bebyggelsen och miljöerna där eller har du gamla foton du vill bidra med? Kontakta då biträdande stadsantikvarie.

Vallåkra – en av de orter som bevarandeprogrammet omfattar

Stadens bevarandeprogram  används till  samhällsplanering och för att sprida kunskap bland boende, fastighetsägare och andra som är  intresserade av Helsingborgs bebyggelsemiljöer. De bidrar också till att förvalta byggnader och miljöer i staden. Hittills finns 25 antagna bevarandeprogram, läs mer om dem här. 

Du som bor i Gantofta, Kvistofta och Vallåkra kan träffa på byggnadsantikvarier från Regionmuseet medan arbetet med bevarandeprogrammet pågår. De kommer fotografera ute i orterna.

Så kan du bidra

Om du har kunskap om bebyggelsen och miljöerna i Gantofta, Kvistofta och Vallåkra är vi tacksamma om du vill skicka in material, text och bilder, till biträdande stadsantikvarie Frida Johansson via e-post frida.johansson3@helsingborg.se.

Ett informationsmöte kommer att hållas där du som fastighetsägare är välkommen att lyssna och ställa frågor. Efter detta möte bearbetas programmet på nytt och skickas sedan till kommunfullmäktige för beslut.

Läs mer om arbetet med bevarandeprogrammet på Helsingborgs museums webbplats.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.