Bevarandeprogram

Bevarandeprogrammen berättar om Helsingborgs intressanta byggnader, kvarter och miljöer. Våra kulturmiljöer är viktiga för att vi ska trivas och är också populära besöksmål. De kan ha lång spännande historia eller ha sitt ursprung i modern tid.

Du kan läsa digitala versioner av bevarandeprogrammen här, men du kan också beställa tryckta versioner av programmen i Helsingborgs kulturbutik. Du kan även köpa bevarandeprogrammen i Kulturmagasinet på Fredriksdal och på Helsingborg kontaktcenter, Stortorget 17.

Ett bevarandeprogram är en hjälp för kommunen vid beslut om bygglov och detaljplaner i ett särskilt område. Det kan omfatta en stadsdel, en tätort eller en by. Bevarandeprogram hjälper till att öka förståelsen och engagemanget för varför våra kulturmiljöer är viktiga att utveckla och bevara.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.