Nu kan du nominera bidrag till stadsbyggnadspriset

Vy över Kärnan i Slottshagen i Helsingborg

Helsingborgs stadsbyggnadspris ska delas ut för första gången i höst. Priset syftar till att stärka och uppmuntra helsingborgare, byggaktörer och arkitekter till att utveckla projekt med en hög arkitektonisk nivå och hållbarhet – ett väl gestaltat Helsingborg – samt väcka medvetande och samtal om hur vi vill utveckla vår stad. Mellan 6 augusti och 3 september kan vem som helst nominera ett projekt inom Helsingborgs kommun. Du kan dock inte nominera projekt som Helsingborgs stad genomfört.

– Det känns jättespännande att vi nu öppnar för nomineringar till Helsingborgs första stadsbyggnadspris. Vi har väldigt många intressanta projekt som färdigställts den senaste tiden och hoppas på många roliga nomineringar. Syftet med priset att sätta ljuset på projekt som verkligen lyckats med samspelet mellan hållbarhet och arkitekturens betydelse för utvecklingen av staden, säger Anna Möller, stadsbyggnadsdirektör i Helsingborg

Helsingborgs stadsbyggnadspris delas ut för första gången

Helsingborgs stadsbyggnadspris är ett nyinstiftat pris som ska delas ut för första gången i höst. Priset ska täcka en bredd som rymmer nyproduktion, utformning av landskapsrum på kvartersmark, och renovering. Stora som små projekt som kan anses berika Helsingborg och gestaltningen av staden. Priset kan delas ut inom tre år från projektets färdigställande. Utöver priset kan hedersomnämnanden delas ut.

Nominering mellan 6 augusti och 3 september

Nomineringen sker öppet från 6 augusti till och med 3 september 2024 och vem som helst kan nominera förslag, genom att motivera och lämna in en bild på dialog.helsingborg.se. Projekt som Helsingborgs stad genomfört kan dock inte nomineras.

Nominering och utvärdering görs bland annat utifrån den grund Helsingborgs arkitekturverktyg utgör; Arkitektonisk idé, Människan i centrum, Sinnlighet och skönhet, Sammanhang, samt Beständigt och hållbart.

Juryn utgörs av stadsbyggnadsdirektör, stadsarkitekt, stadsträdgårdsmästare, stadsantikvarie, ordförande samt vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Nominera bidrag till Helsingborgs stadsbyggnadspris här

Mer information om Helsingborgs arkitekturverktyg

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.