Tre av Sveriges åtta Blå Flagg-stränder finns i Helsingborg

Barn som leker vid stenarna vid Rydebäcks brygga

I år hissas Blå Flagg på tre av Helsingborgs ständer. Rydebäck, Järnvägsmännens bad / Gröningen och Domsten lever alla upp till den kvalitetsstämpel som Blå Flagg innebär.

Blå Flagg är en internationell miljö- och kvalitetsutmärkelse som finns i över 50 länder och ges årligen till stränder, fritidsbåtshamnar och turismbåtar. 2024 hissas Blå Flagg på åtta stränder i Sverige, varav tre av dem finns i Helsingborg.

Den internationella miljömärkningen Blå Flagg drivs av Foundation for Environmental Education (FEE) och som i år finns på över 5 000 stränder och hamnar i 51 länder runt om i världen. Varje hamn eller strand med Blå Flagg måste uppfylla ett antal kriterier och genom Blå Flagg visar anläggningarna för sina gäster och sin omgivning att de uppfyller högt ställda krav när det gäller vattenkvalitet, miljö, information, säkerhet och service.

De första blå flaggorna hissades 1987 och Blå Flagg är sedan många år en etablerad märkning för stränder och hamnar. I Sverige har vi haft Blå Flagg sedan 1994. I år får åtta stränder och tretton hamnar utmärkelsen i Sverige.

Mer information om utmärkelsen på Blå Flaggs webbplats

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.