Øresunddirekt pop up i Helsingborg

Informationstjänsten Øresunddirekt har öppnat en pop-up filial i Helsingborg. Här kan du som är nyfiken på Danmark få information om vilka regler som gäller om du vill jobba eller studera på andra sidan sundet.

Øresunddirekt är vanligtvis i Helsingborg första måndagen varje månad. På grund av coronapandemin är Øresunddirekts besök för närvarande inställda. Du kan fortfarande kontakta Øresunddirekt via mejl eller telefon. Läs mer på www.oresunddirekt.com

Experthjälp till dig som vill jobba eller studera i Danmark

När Øresunddirekt är i Helsingborg finns experter från Skatteverket, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan på plats för att svara på dina frågor. Experterna kan bland annat informera om hur du söker jobb i Danmark, om danska och svenska skatteregler, hur pensionssystemen fungerar, vilka utbildningar du kan söka, vilken a-kassa du ska vara med i, och i vilket land du är socialförsäkrad om du jobbar i Danmark.

Øresunddirekts pop-up i Helsingborg

Var: Helsingborgs stadsbibliotek
När: 21 februari kl. 10.00

Läs mer om Øresunddirekt här.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.