Blanketter vid läsårets början

Invånaren berättar:

En förälder till barn i en av stadens grundskolor vänder sig till krångelombudsmannen. Mamman berättar att vid uppstarten av varje nytt läsår får hon en pappersblankett av barnens skola där vårdnadshavare ska fylla i uppgifter om barnet, kontaktuppgifter till vårdnadshavare med mera. På blanketten står det att uppgifterna kommer att registreras i skolans datorsystem. Mamman undrar varför hon inte kan göra detta digitalt. Hon undrar också varför inte blanketten innehåller någon form av möjlighet att berätta för skolan att alla uppgifter är samma som förra året. ”Om inga uppgifter har ändrats sedan förra året känns det onödigt att fylla i hela blanketten på nytt, det kunde ju räcka att jag får granska och godkänna uppgifterna som skolan redan har”.

I samband med höstterminens start i augusti 2021 är det ytterligare tre invånare som hör av sig med upplevt krångel kring pappersblanketterna.

Detta gör staden:

Skol- och fritidsförvaltningen driver ett utvecklingsprojekt för att digitalisera blanketter. Det finns en tjänst framtagen för att hämta in kontaktuppgifter från vårdnadshavare. Ambitionen var att ta den nya tjänsten i bruk innan läsårets start i augusti 2020, men lanseringen av tjänsten har försenats på grund av att flera verksamheter i staden har varit tvungna att fokusera på effekterna av Covid-19. Skol- och fritidsförvaltningen hoppas kunna fortsätta arbetet under hösten 2021 och våren 2022. Vad gäller förskolorna kommer en del uppgifter att hanteras via det nya systemet Tempus som används av både personal och vårdnadshavare.

Även andra pappersblanketter i skolans verksamheter kommer att digitaliseras framöver. Arbete pågår även med blanketter kopplade till elevhälsan och måltidsservice.

#arbete pågår
Avbryt

Lämna en kommentar

error_outline
error_outline
error_outline
Malin Johnsson
Malin Johnsson
sedan

Ni är ganska många vårdnadshavare som har kontaktat krånglo om detta med skolans pappersblanketter. Skol- och fritidsförvaltningen arbetar med projektet och Krånglo kommer att hålla detta krångelärende öppet tills dess att problemet är löst.