Anhörigsamordnare

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare – från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Du kommer att tillhöra enheten för förebyggande arbete. Vi som arbetar i denna verksamhet är anhörigstrateg, demensstrateg, utvecklare, träffpunktsamordnare, köksbiträde, administratör och enhetschef. Nu söker vi dig som engageras av frågor gällande anhörigstöd och anhörigas livssituation.

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsbeskrivning

Dina arbetsuppgifter kommer att handla mycket om att erbjuda riktat stöd till anhöriga. Du ansvar för att planera utbudet för anhörigstödet, så som föreläsningar, anhöriggrupper och må bra aktiviteter etc. Dessa kan ske både digitalt och fysiskt. Som anhörigsamordnare ansvarar du för att sprida information och kunskap om anhörigstöd både inom- och utanför vår förvaltning. Du arbetar även med att publicera och administrera vårt digitala anhörigstöd.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av arbete med människor som av någon orsak befinner sig i en utsatt eller påfrestande situation. Du är trygg med att förmedla dig i skrift och manövrera i den digitala världen. Vidare är du bekväm i att tala inför grupper. Du besitter en vilja och har förmågan att hitta nya lösningar samt vidareutveckla det som redan finns tillsammans med anhörigstrateg.  

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av anhörigstöd, har kunskap och/eller utbildning i samtalsstöd samt kunskap inom demens och psykisk ohälsa. Det är även meriterande om du har B-körkort.

Du har en förmåga att skapa goda relationer med såväl anhöriga och deras närstående som kollegor och andra samverkansparters. Frågor om anhörigstöd och anhörigas livssituation engagerar dig. Du besitter en god initiativförmåga, är serviceinriktad och flexibel. Vidare är du bra på att arbeta utvecklingsorienterat och självständigt, men ser också vikten av ett gott teamarbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2021-10-27

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Innan möjlig anställning kommer en bakgrundskontroll ske. I de fall där kontroll av utdrag ur belastningsregister är lagstadgat kommer även detta att genomföras. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2084

Publicerad:
2021-10-12

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen - Verksamheten

Kontakt

Marina Asplund

Anhörigstrateg

phone 073-231 57 51

Karolina Levin

Enhetschef

phone 0730-73 86 74