Anhörigsamordnare

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare – från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Du kommer att tillhöra enheten för förebyggande arbete. Vi som arbetar i denna verksamhet är anhörigstrateg, anhörigsamordnare, demensstrateg, utvecklare, träffpunktsamordnare, köksbiträde, administratör och enhetschef. Nu söker vi dig som engageras av frågor gällande anhörigstöd och anhörigas livssituation.

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsbeskrivning

Dina arbetsuppgifter kommer att handla mycket om att erbjuda riktat stöd till anhöriga. Du ansvar för att planera utbudet för anhörigstödet, så som föreläsningar, anhöriggrupper och må bra aktiviteter etc. Dessa kan ske både digitalt och fysiskt. Som anhörigsamordnare ansvarar du för att sprida information och kunskap om anhörigstöd både inom- och utanför vår förvaltning. Du arbetar även med att publicera och administrera vårt digitala anhörigstöd. I ditt uppdrag ingår att skapa relationer med såväl anhöriga som kollegor och andra samverkansparters.

Vi är en verksamhet i förändring och här har du alla möjligheter att få vara med att påverka. Det innebär bland annat att du behöver våga prova nytt, vilket kräver att du har en förmåga att arbeta strategiskt och att samordna. Tillsammans med en anhörigstrateg hittar du nya lösningar samt vidareutvecklar det som redan finns. Tillsammans planerar ni även utbudet för anhörigstödet, så som föreläsningar, anhöriggrupper och må bra aktiviteter som kan ske både digitalt och fysiskt.

Du arbetar i huvudsak dagtid måndag till fredag, men några kvällar per termin kan det förekomma arbete på kvällstid.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av arbete med människor som av någon orsak befinner sig i en utsatt eller påfrestande situation. Du är trygg med att kommunicera i både tal och skrift samt att manövrera i den digitala världen. 

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av anhörigstöd, har kunskap och/eller utbildning i samtalsstöd samt kunskap inom demens och psykisk ohälsa. Det är även meriterande om du har B-körkort.

I din ansökan ser vi gärna att du bifogar ditt tydliga CV, men i stället för ett personligt brev vill vi att du skriver kortfattat på vilket sätt du engageras av frågor som berör anhörigstöd och anhörigas livssituation.

Vi ser fram emot din ansökan!

Övrig information

Löpande urval sker. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

Sista ansökningsdag: 2022-01-30

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Innan möjlig anställning kommer en bakgrundskontroll ske. I de fall där kontroll av utdrag ur belastningsregister är lagstadgat kommer även detta att genomföras. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2406

Publicerad:
2022-01-13

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen - Verksamheten

Kontakt

Karolina Levin

Enhetschef

phone 0730-73 86 74