Tillfälligt dålig badvattenkvalitet i Hittarp

Vy över badplatsen i Hittarp

De senaste badvattenproverna som togs 1 juli visar att badvattnet är tillfälligt otjänligt i Hittarp. Anledningen är för höga bakteriehalter (e-coli och enterokocker). Vi sätter därför upp skyltar och avråder från att bada på badplatsen tills nya prover visar att vattnet är tillräckligt bra för att bada i igen.

Badvattenproverna togs i Hittarp måndag 1 juli och provsvaret kom idag, 4 juli. Vi tar nu omprov på badplatsen och får nya provresultat om några dagar.

– Med tanke på vädret med regn och blåst de senaste dagarna är det ingen större överraskning att badvattenkvaliteten påverkas negativt. Vi vet av erfarenhet att de väderförhållandena påverkar och ber de som ska bada att vara uppmärksamma på det, säger Elisabet Lindberg, strandansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen

Håll koll på badvattnet

Håll gärna koll på aktuell status på badvattenkvaliteten i badplatskartan, där prognoserna uppdateras två gånger per dygn. Du hittar den och information om badvattenkvalitet här.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.