Delar av Dinosaurielekan är avstängd

Dinosaurien på Dinosaurielekan brann ned natten mot lördag 5 augusti 2023

Natten mot lördag 5 augusti 2023 brann den stora dinosaurien i populära Dinosaurielekan. Vi har stängt av den delen av lekplatsen och gör en polisanmälan. Dinosaurien var specialgjord för lekplatsen, och vi räknar nu på kostnaden för att eventuellt kunna bygga upp den igen.

– Det här är otroligt trist och tråkigast blir det förstås för barnen. Om det är så att någon medvetet bränt ned dinosaurien, är det en handling som jag har svårt att förstå. Det här är en av våra nya utflyktslekplatser och det är många familjer som åker hit från hela Helsingborg, säger Martin Hadmyr, stadsträdgårdsmästare och chef för enheten Gestaltning och projektering.

Vad händer nu, kommer dinosaurien att ersättas?

– Vi kan inte svara på det rakt upp och ned, utan måste titta på kostnaden och vilken ekonomi vi har för detta. Det här lekredskapet specialgjordes för Dinosaurielekan och att ersätta det kostar pengar. Men det är också det inslag som gav lekplatsen sin identitet, så det är klart att vi gärna vill bygga upp det igen på något sätt, säger Martin Hadmyr.

Andra delar av Dinosaurielekan och det närliggande Lekstråket är öppet precis som vanligt.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.