FUZED vinner utmärkelsen Årets Peppare 2023

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Under Idrottsgalan tilldelades FUZED priset för Årets Peppare. Priset delades ut av Prins Daniel, i samarbete med Generation Pep och Riksidrottsförbundet.

Juryns motivering

”Årets vinnare har kombinerat ungas digitala intresse med den traditionella fysiska arenan på ett modigt, innovativt och gränsöverskridande sätt. En mötesplats för barn och unga som skapar möjlighet till rörelseglädje och en mer hälsosam livsstil i en digital värld.”

FUZED

FUZED invigdes i september 2022 och är ett samarbete mellan Helsingborgs stad och företaget FUZED. Konceptet är grundat i en aktiv livsstil där intresset för gaming kombineras med fysisk aktivitet och hälsosam kost.

– Målet för oss är att skapa verksamheter för barn och unga. Genom FUZED kan vi nå en ny målgrupp i en positiv miljö genom att kombinera olika intressen, säger Daniel Nilsson, Fritidschef Helsingborgs stad.

Anläggningen ligger på västra Berga, mellan Norrvalla idrottsplats och polishuset och är utrustad med 16 stycken gamingrum, Nordens första interaktiva sportgolv, 10 stycken simracing-riggar (en typ av racingsimulator som efterliknar verklig racing), och sociala ytor där medlemmar kan umgås. Att bli medlem är gratis och då ingår dessutom tre timmars speltid varje dag utan extra kostnad. Klicka här för att läsa mer på FUZED hemsida.

Vinnarfilm om Årets Peppare 2023​

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Generation Pep

Generation Pep delar i samarbete med Riksidrottsförbundet ut priset Årets Peppare. Årets Peppare går till en aktör som på ett inkluderande och tillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.