Helsingborgs stad uppmärksammar Ukrainas självständighetsdag

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Ukrainas självständighetsdag firas den 24 augusti och Helsingborgs stad kommer uppmärksamma det på olika sätt under dagen.

– Rysslands invasion av Ukraina är ett brutalt angrepp på demokratin. Helsingborgs stad stöttar helhjärtat det ukrainska folkets kamp för frihet, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Ukrainas självständighetsdag inträffar den 24 augusti varje år för att fira minnet av självständighetsförklaringen 1991. I år kommer dagen firas på flera håll runt om i världen för att stödja Ukraina med anledning av det pågående kriget. Så även i Helsingborg.

– Det har nu gått ett halvår sedan Ryssland invaderade sitt demokratiska grannland, Ukraina. Det ukrainska folkets lidande har varit enormt och ännu ses inget slut på stridigheterna. Vi visar nu från stadens sida att vi fortsatt står bakom Ukraina och dess kamp för frihet, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad.

Staden kommer den 24 augusti att flagga med Ukrainas flagga på Stortorget. Därtill ska bland annat Varvsbron, Filborna vattentorn, Olympia samt Helsingborg Arena belysas i Ukrainas färger samt Ukrainas nationalsång spelas från klocktornet i rådhuset klockan 12.

–Ukrainas folk behöver allt stöd de kan få i denna svåra tid. Det som pågår är fullständigt oacceptabelt. Vi har alla en skyldighet att stå upp för demokratin och bistå Ukraina på olika sätt, säger Jan Björklund (S), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.