Nu är det nya vårdboendet Furillen invigt

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Under tisdagen den 31 oktober invigdes vårdboendet Furillen i Rydebäck med bandklippning, tal och mingel. Många var på plats för att fira att det unika boendet nu stod färdigt, snart redo att ta emot sina första hyresgäster.

Lars Thunberg, vård- och omsorgsnämndens ordförande klippte det röda bandet och invigde boendet. Vid hans sida stod Sara Nilsson, administratör och Linda Persson, planerare, Furillen

På plats för att inviga var Lars Thunberg, vård- och omsorgsnämndens ordförande, Annika Andersson, omsorgsdirektör, Malin Alvén, enhetschef Furillen, Johan Rausgård, fastighetsnämndens ordförande och Alexander Kolind, ordförande i kulturnämnden och flera andra som på olika sätt arbetat med Furillen från spadtag till färdigt boende.

Efter inledande tal och mingel i den stora samlingssalen högst upp på Furillen erbjöds deltagarna en rundtur på delar av boendet. Alla fick möjlighet att titta närmare på de smarta lösningarna som finns, både i form av ny teknik som ska underlätta för hyresgästerna i deras vardag och för personalens arbete. Flera lösningar har tagits fram för att minska risken för smittspridning och även för att sätta guldkant på hyresgästernas tillvaro.

Det första spadtaget i byggandet av Furillen togs den 15 februari 2022, och nu står det färdiga boendet på plats med inflyttningsstart för de nya hyresgästerna på måndag den 6 november 2023.

Malin Alvén, enhetschef på Furillen inledde invigningen.

Digital rundvisning öppen för alla

Är du nyfiken på hur Furillens ser ut på insidan? Här på webbplatsen vård och omsorg Helsingborg kan du ta del av vår digitala rundvisning av Furillen tillsammans med enhetschef Malin Alvén som visar runt.

Om Furillen

Furillen är placerad intill Rydebäcksskolan i centrala Rydebäck. Det är ett hus med 72 lägenheter á 32 kvadratmeter stora,  på fem plan. I byggnaden finns även orangeri, spaavdelning, bastu, gym och solrum samt en takterrass.

Huset är från början ritat och planerat utifrån smittsäkerhet. Här finns många entréer med hissar, gemensamma ytor som går att dela av, personalrum på varje våning, egna tvättmaskiner i varje lägenhet samt beröringsfria kranar.

Boendet är utrustat med smart teknik, bland annat:

  • Sensorer som ska ge personalen möjlighet att välja rätt tillfälle för ett besök hos hyresgästen.
  • Toalettsitsar som tvättar och torkar.
  • Ett solrum som ger hyresgästerna värme och ljus och en plats för att prata en stund och ta en drink.
  • Ett sittbadkar med bubblor som går att komma ned i även med rullstol.

Mer information om Furillen

Mer om Furillen kan du läsa här i nyheten på vårdochomsorg.helsingborg.se.

Har du frågor om Furillen? Frågor och svar om Furillen hittar du är på vårdochomsorg.helsingborg.se 

Mer information om Furillens vårdboende hittar du på vårdochomsorg.helsingborg.se

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.