Nu blir det lättare att semestra med cykel i nordvästra Skåne

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Planerar du en cykelsemester i sommar? Då kan det vara bra att känna till att Helsingborg, Höganäs, Örkelljunga och Ängelholm certifierar ett 20-tal cykelvänliga platser runt om i regionen. Det gör det lättare för dig som cyklist att se vad det finns för bra platser där du säkert kan stanna till när du besöker regionen. 

Har du koll på var du tryggt kan cykla?

Det finns mycket att upptäcka från cykelsadeln i nordvästra Skåne och det som gör regionen unik är det stora antalet besöksmål som du hittar inom bekvämt avstånd. Njut av kust, dramatiska klippor, skog och fält och stanna på en av de många cykelvänliga platserna längs vägen. Dessa platser som ligger längs med leder och rundor är extra anpassade för cyklister och har nu fått certifieringen ”Bike Friendly Places” av kommunernas turismorganisationer.

Certifieringen innebär bland annat att det är en plats där du kan

  • ladda din elcykel
  • pumpa cykeln
  • få tillgång till de vanligaste verktygen för att reparera skador på cykeln
  • möjlighet att låsa din cykel vid en fast punkt
  • få turistinformation.

Tidigare har regionen certifierat 70 boenden och tagit fram 17 cykelrundor där du besöker exempelvis gårdsbutiker, slott och caféer. Cykelturister är en målgrupp som vuxit sig stark de senaste åren och den förväntas öka ytterligare.

– Vi på turismorganisationerna runt om i nordvästra Skåne arbetar för fullt för att kunna möta efterfrågan. Vi vill såklart att alla cyklister ska känna sig välkomna och omhändertagna här, säger näringslivsutvecklare Fanny Lindblad på Familjen Helsingborg, en samarbetsorganisation för elva kommuner i nordvästra Skåne.

Förslag på vart du kan cykla

Du får tips på vad du kan göra för cykelturer i nordvästra Skåne här på Familjen Helsingborgs webbplats.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.