Nu kan du tycka till om bevarandeprogram för Gantofta, Kvistofta och Vallåkra

Arbete pågår med att ta fram nya bevarandeprogram för Gantofta, Kvistofta och Vallåkra. Du har möjlighet att tycka till om dem. Bevarandeprogram berättar om Helsingborgs intressanta byggnader, kvarter och miljöer. De används av staden för att ta beslut om till exempel bygglov och detaljplaner.

Bevarandeprogram

Bevarandeplanskommittén i Helsingborg har beslutat att ta fram nya bevarandeprogram, ett för Gantofta och ett för Kvistofta och Vallåkra. Regionmuseet, har tagit fram ett underlag som bearbetats av stadsantikvarier från museet. Det är en del av det kontinuerliga arbete som pågår med att ta fram nya bevarandeprogram inom kommunen. Här kan du se vad staden redan har för bevarandeprogram. 

Välkommen till informationsmöte den 11 september

Berörda fastighetsägare har fått ett informationsbrev som bjuder in till informationsmöte om de nya bevarandeprogrammen. Även du som bor i något av områdena, eller är intresserad av att höra mer, är välkommen.

Tid: Onsdagen den 11 september klockan 17:30–19:00

Var: Mötet är på Grönadals bygdegård, Ryavägen 38 i Vallåkra.

Så gör du om du vill lämna synpunkter

Du kan hitta och ladda ner remissversionerna på programmen här.

Har du synpunkter på urvalet eller historiken? Skicka då in dem till oss senast 22 september. Du skickar dina synpunkter, eller annan information, via e-post till stadsantikvarie Jessica Jönsson, jessica.jonsson@helsingborg.se

Du kan också skicka post till:

Kulturförvaltningen
Helsingborgs museum, att: Jessica Jönsson
251 89 Helsingborg

Efter att synpunkterna har kommit in ska programmet bearbetas så att kommunfullmäktige kan fatta beslut om att anta det.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.