Oceanbadet i Helsingborg kan börja byggas 2025

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Helsingborg kommer så småningom att få ett nytt badhus i Oceanhamnen.Tanken är att det ska börja byggas redan 2025. Oceanbadet kommer att bli ett badhus, ett familjebad och en attraktiv plats som erbjuder möjligheter för vattensport, motion, nöje och rekreation.

Så planeras Oceanbadet se ut.

– Ett nytt badhus i Helsingborg är efterlängtat av många och det känns mycket roligt att vi nu går in i nästa fas i projektet och detaljutvecklar det förslag som vann arkitekttävlingen, bland annat utifrån dialoger med olika grupper. Vi samverkar med aktörer som har spetskompetens på marknaden, vilket ger oss riktigt bra förutsättningar för ett bra slutresultat, säger Magnus Prochéus, fastighetsdirektör och tillförordnad ordförande i styrgruppen för Oceanbadet.

Kan börja byggas 2025 och bli klart 2028

Om planerna håller kan det nya badhuset börja byggas hösten 2025 och bli klart 2028, byggtiden beräknas ta cirka tre år.

Oceanbadet kommer bli en viktig del i den nya stadsdelen Oceanhamnen. Det ska byggas i direkt anslutning till Oceanhamnens kajstråk, mellan Oslopiren och Oceanpiren. Där kan helsingborgare och besökare promenera, träffas och umgås längs vattnet.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.