Så tyckte besökarna om H22 City Expo

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

En undersökning visar att de som besökte stadsmässan H22 City Expo var positiva. Stadsmässan får betyget innovativt, folkligt och tryggt. Undersökningen visar även att var tionde besökare var internationell.

Planetgatan var en av stadsutställningarna. Temat var rymden.
Planetgatan var en av stadsutställningarna. Temat var rymden.

Undersökningsföretaget Research One har på uppdrag av staden intervjuat 800 besökare om deras intryck och vad som gjorde att de valde att besöka sommarens stora stadsmässa i Helsingborg, H22 City Expo. Hälften av de intervjuade var invånare i Helsingborg och hälften hade rest hit från andra kommuner i Sverige samt från resten av världen.

Ett tryggt och säkert arrangemang med något för alla

Närmare nio av tio besökare anser att expon var ett tryggt och säkert arrangemang och tre av fyra tycker att det var folkligt och hade något för alla. Två tredjedelar anser dessutom att H22 City Expo var innovativt och nytänkande. Det som fick lägst poäng av besökarna var informationen om arrangemanget.

De tillresta besökarna är mer positiva än invånarna. Sex av tio av de som kom från en plats utanför Helsingborg sätter betyget nio eller tio på en tiogradig skala på frågan om de skulle rekommendera en vän eller kollega att besöka Helsingborg i framtiden.

– Resultatet är otroligt glädjande och visar att vi lyckats skapa ett arrangemang som tilltalat olika målgrupper. Dels helsingborgarna som fick möjlighet att se och uppleva allt nytt och spännande som händer i deras stad, dels de tillresta besökarna som nu kommer agera ambassadörer för Helsingborg och på så sätt locka ytterligare besökare till staden, säger Soraya Axelsson, projektchef för H22 City Expo.

Stadsutställningarna var populärast att besöka

De vanligaste delarna att besöka under H22 City Expo var ”Stadsutställningar” följt av ”Arkitektur och design” samt ”Kultur och musik”. I snitt spenderade de tillresta besökarna 1 157 kronor under sitt besök i Helsingborg. Den turistekonomiska omsättningen under expon uppskattas till drygt 350 miljoner kronor beräknat på en miljon besök.

H22 City Expo kommer att utvärderas

Företaget Afry ska göra en omfattande utvärdering av olika aspekter kopplade till H22 City Expo. Utvärderingen förväntas vara klar i början på nästa år.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.