Sju projekt får pengar från Visionsfonden

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

En helsingborgsbaserad tv-serie och sitcom, självhjälpsgrupper mot ensamhet och ett försök med vindkraft i stadsmiljön. Det är några av de sju projekt som får pengar av Visionsfonden i vår. 

Visionsfonden drivs av Helsingborgs stad och stöttar de som har stora och små idéer för att utveckla och förändra Helsingborg i riktning mot vision Helsingborg 2035. Det går att söka upp till 100 000 kronor för ett projekt. Nästa ansökningsomgång startar i slutet av augusti. Läs mer om Visionsfonden och hur du ansöker.

– Denna omgång har vi en imponerande bredd på projekten. Från en helsingborgsk sitcom och klimatmedveten konst till arbete med social och miljömässig hållbarhet, säger Johanna Nyström som är processledare för Visionsfonden i Helsingborgs stad.

Tre projekt som vardera får 100 000 kronor

Skådespelaren Olle Sarri samt manusförfattaren och regissören Håkan Lindhé ska utveckla en sitcom, som ska spelas in i Helsingborg. En sitcom är en humoristisk dramaserie som främst bygger på situationskomik. Interiörerna ska filmas inför publik medan vissa scener filmas ute i staden. Målet är att tv-serien ska produceras för TV4 eller SVT. Det finns planer på att inkludera helsingborgarna i produktionen. Exempelvis som statister, publik till inspelningarna och referensgrupper, men även som personal både framför och bakom kameran.

Ett annat projekt som får stöd ska hanterera det växande problemet med ofrivillig ensamhet. Projektet ska starta självhjälpsgrupper i Helsingborg och ta upp ämnen som relationer, sorg, uppväxtvillkor, arbetssituation eller annat som är en del av livet.

Projektet Newin ska undersöka om det går att ta fram vindkraftverk som fungerar och passar in inne i staden? Vindkraftslösningen bygger på horisontellt liggande turbiner istället för traditionella höga vertikala stolpar.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.