Visionsfonden

Har du en projektidé som du vill testa och som aldrig gjorts i Helsingborg? Är du 18 år och äldre? Då har du hittat rätt. Hos Visionsfonden kan du få coachning och ansöka upp till 100 000 kronor för att förverkliga just din idé. Nästa ansökningsomgång öppnar i slutet av augusti.

Foto: Johan Lilja

Visionsfonden är till för dig som har stora och små idéer för att utveckla och förändra Helsingborg. Vi vill stötta modiga idéer som uppmuntrar en “testanda” men också förverkligandet av drömmar.

Visionsfonden finns för att vi tror att invånarna har driv, motivation och ambition att driva Helsingborg i riktning mot stadens vision Helsingborg 2035. Du kan söka upp till 100 000 kronor för ditt projekt.

Alla projekt bedöms utifrån den potentiella samhällsnyttan i staden och hur nytt projektet är för Helsingborg. Vi ser gärna att projektidén engagerar en särskild grupp eller svarar på en eller flera utmaningar som finns i staden.

Förbered dig innan du ansöker till Visionsfonden

Så ansöker du till Visionsfonden

Oavsett om du är privatperson, ett företag eller en förening så ansöker du i Rbok som är stadens boknings- och bidragssystem. Du behöver först registrera dig som ny användare för att kunna ansöka. Om du är en förening måste du vara bidragsberättigad innan du ansöker. Här kan du läsa mer om hur du ansöker om att bli bidragsberättigad.

Tänk på att det kan ta ett par dagar innan din profil aktiveras, så registrera dig i god tid.

Registrera ny användare i Rbok

Slutrapportera när ditt projekt är klart

När du har genomfört ditt projekt vill vi gärna veta hur det har gått. Har du dessutom tagit några bilder eller spelat in filmer? Skicka dem gärna till oss! Projektet ska slutredovisas senast tre månader efter avslutat projekt.

Redovisa ditt projekt

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.