Trend- och omvärldsanalys

För att nå vision Helsingborg 2035 behöver stadens verksamheter ha koll på de förutsättningar, möjligheter och utmaningar som förändringar i omvärlden medför. Ett redskap för detta är den trend- och omvärldsanalys som staden tar fram varje år.

– Genom att vara medvetna om trender som präglar samhällsutvecklingen står vi bättre rustade att möta de utmaningar vi möter, säger Helsingborgs stads stadsdirektör Palle Lundberg.

Trend- och omvärldsanalysen är ett planeringsunderlag som bidrar till en helhetssyn i stadens styrning i riktning mot visionen Helsingborg 2035. Trend- och omvärldsanalysen ska öka stadens beredskap och stärka dess förmåga att agera på vad som händer i omvärlden, snarare än att reagera.

Innehållet tar avstamp i övergripande och långsiktiga förändringar i omvärlden, men ska enkelt kunna användas för nulägesanalys på konkret nivå. Nytt från och med 2019 är brännpunkter om utvecklingen i Helsingborgs nära omvärld. Meningen med brännpunkterna är att göra det lättare att se konsekvenserna av förändringar i omvärlden.

Den senaste trend- och omvärldsanalysen finns på webbplatsen trendomvarld.helsingborg.se. Här finns också tidigare års rapporter, djupare analyser och stöd för att använda analysen vid verksamhetsplanering.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — En väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor.

Öppettider

  • Måndag-onsdag 08:00-17:00
  • Torsdag 08:00-18:00
  • Fredag 08:00-17:00
Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare

Starta chatt chevron_right

Mejla

Få svar inom 24 timmar kontaktcenter@helsingborg.se

Skicka mejl chevron_right

Besök

På grund av covid-19 har vår lokal på Stortorget 17 stängt för besök

Visa karta chevron_right

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00

Ring chevron_right