Staden använder pictogram i kommunikationen

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Pictogram är en del av stadens varumärke och används för att att förtydliga stadens information eller budskap. Det är ett visuellt språk där varje pictogram (illustration) står för ett ord eller begrepp. Till exempel kan de användas i offentlig miljö för att kommunicera cykelväg eller badplats. Arbetet med pictogram är inte klart och nya pictogram kommer tas fram efterhand.

Pictogrammen har flera fördelar

– Pictogram är en del av stadens nya visuella Identitet och har sitt maner från typsnittet Helsingborg Sans som staden har tagit fram. Ett genomtänkt sätt att hålla ihop det visuella och stärka varumärket Helsingborg. Det är också en viktig del i stadens kommunikation då det uppskattas av personer som har tal-, läs- och skrivbegränsningar. Dessutom är det ett universellt språk som kan förstås av personer oavsett språk eller kultur, säger Fredrik Andersson, grafisk formgivare som jobbar med att ta fram pictogram.

Pictogram är en del av stadens varumärke och används för att kommunicera med invånare, besökare och företagare. Tanken är att det ska vara enkelt att förstå pictogrammen och samtidigt skapa ett igenkännande.

Mer information

Här kan du se vad staden har för pictogram. Än så länge har vi bara ett axplock, men det kommer fyllas på.

Läs mer om stadens varumärke på varumärkesplattformen. 

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.