Staden satsar på vigsel om lördagar

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Planerar du bröllop? Då behöver du veta att om du vill gifta dig borgerligt på Rådhuset så är det nya tider som gäller framöver. Staden erbjuder numera vigseltider endast om lördagar.

Ett bröllopspar i rådhuset.

– Vi vill erbjuda fler tider för vigsel om lördagar eftersom många vill gifta sig då. Det underlättar också administrationen och minimerar risken för felbokningar och krockar med andra arrangemang säger Thomas Fritz, enheten rådhusservice.

Du kan boka vigsel på Rådhuset mellan klockan 12:00–14:00. Åtta tider erbjuds varje lördag. Själva vigselakten kortas ner till tio minuter.

Om du vill gifta dig någon annanstans med vigselförrättare så går det såklart bra att välja en annan plats och gifta dig vid annan tidpunkt. Du kan då också ha en längre vigsel.

– Just nu håller vi på att se över vigseltiderna för 2024. Tiderna kommer att bli bokningsbara inom kort, säger Thomas Fritz.

Förändringarna införs i samband med att staden byter system för att hantera vigselbokningar.

– Vi ser det som en positiv förändring för att vi då kan möta parens önskemål om att viga sig på lördagar i större utsträckning, säger Maj Gram Andersson, Helsingborg kontaktcenter

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.