Vill du bli kontaktperson till en person med funktionsnedsättning?

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Att vara kontaktperson till en person med funktionsnedsättning innebär att vara ett komplement i kontakten med anhöriga eller vänner samt att bryta den isolering som kan vara en följd av funktionsnedsättningen.

Som kontaktperson träffar du personen med funktionsnedsättning 2-4 gånger per månad. Om ni träffas i den mindre utsträckningen omfattar kontakten även telefonkontakt. Kontakten är av social karaktär.

Som kontaktperson erhåller du kompensation i form av en arvodes- samt en omkostnadsersättning per månad. Kontaktpersonskap är ingen anställningsform utan ett uppdrag som utförs på kvällar och helger.

Insatsen riktar sig till såväl ungdomar som till vuxna.

Vi på vård- och omsorgsförvaltningen söker dig som tycker detta låter intressant och som har möjlighet att under en längre period åta dig ett uppdrag som kontaktperson hos oss. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna manliga sökande.

För mer information kontakta uppdragshandläggare för rekrytering, Jasmina Besic telefon 042-10 73 34, jasmina.besic@helsingborg.se

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.