The application period for this reqruitment has ended.

Arbetsterapeut till Habiliteringsteamet

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare - från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Habiliteringsteamets uppdrag är att samverka med personer med medfödda eller tidiga förvärvade funktionsnedsättningar samt personer med psykisk ohälsa. Vi arbetar utifrån vår värdegrund för att skapa trygghet, vara mästare på möten, vara kreativ och modig och se till helheten.

Habiliteringsteamet, där du kommer ingå, har ansvaret för alla LSS verksamheter i Helsingborg inklusive SOL-team. Ansvaret för Socialförvaltningens verksamheter vad gäller HSL-insatser är också Habiliteringsteamets. Här ingår fem psykiatriboenden runt om i staden samt en missbruksenhet.

Efter ett förändringsarbete har ansvaret för omvårdnad och delegerade arbetsuppgifter tagits över av Socialförvaltningens personal vilket gör att vi under en uppbyggnadsperiod behöver hjälp att bygga upp och säkerställa arbetet med HSL-insatser. Därför kommer vi genom stimulansmedel under en två-årsperiod anställa en sjuksköterska och en arbetsterapeut som får ansvaret att bygga upp och etablera verksamheten på Socialförvaltningen i denna process.

Du arbetar i team med kolleger som är arbetsterapeuter, fysioterapeuter och omvårdnadspersonal. I Habiliteringsteamet finns en stark team-anda där samverkan, kollegialt stöd och brukarfokus är grundläggande.

Vi erbjuder ett roligt och stimulerande arbete där kollegor och erfarenhetsutbyte är till stöd i ditt uppdrag.

Arbetsbeskrivning

Som arbetsterapeut hos oss arbetar du med att möjliggöra för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Du har det övergripande re- och habiliteringsansvaret tillsammans med övriga i teamet. Du ansvarar specifikt för P-ADL och I-ADL genom bedömning, träning, utvärdering och uppföljning samt utprovning och uppföljning av tekniska hjälpmedel utifrån arbetsterapeutens förskrivningsrätt.

Du fungerar som navet i det re- och habiliterande arbetet där du förväntas samverka med teamet, stödpedagoger, enhetschefer, verksamheterna och andra företrädare. Du medverkar på SIP:ar och i aktivt teamarbete där din kompetens som arbetsterapeut, utifrån de kognitiva svårigheter brukarna har, är viktig. Du gör bedömningar där behov av struktur, samspel, och stressreducerande aktiviteter är viktiga delar.

I arbetet ingår även att informera, instruera och handleda personal, gäster och anhöriga med avseende på de rehabiliterande, förebyggande insatserna.

Vill du vara med och skapa processer? Är du bra på att handleda och motivera?
Gör din ansökan redan idag! Du är även välkommen att höra av dig om du har frågor eller vill komma och hälsa på oss!

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år samt tillgång till en förmånsportal fylld med förmåner och erbjudanden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor och möter varje individ utifrån individens behov och önskemål. Du ska vara trygg i dig själv och bekväm med att arbeta självständigt och att handleda andra.

För att gå vidare i rekryteringsprocessen behöver du

  • vara legitimerad arbetsterapeut
  • ha goda kunskaper inom aktuell lagstiftning, exempelvis HSL, SoL och LSS
  • ha grundläggande datorkunskaper och dokumentationsvana
  • inneha B-körkort.

Erfarenhet av arbete inom psykiatri är meriterande likaså erfarenhet av kommunalt HSL-arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

Övrigt

Sista ansökningsdag: 2019-12-31
Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal lediga tjänster: 1
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad till: Två år från och med tillträdesdatum.

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Innan anställning kommer vi att begära att du lämnar utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister 9 §, enskild person, PM 442.3 (15-11-16) i oöppnat kuvert. Denna ska tas med till intervju. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{