Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

På arbetsmarknadsförvaltningen i Helsingborgs stad arbetar vi för att fler helsingborgare ska kunna försörja sig själva. Vi har särskilt fokus på att färre barn ska leva i familjer med ekonomiskt bistånd och att unga ska få ett arbete eller börja studera. Tillsammans med invånarna och våra samarbetspartners möjliggör vi vägar mot arbete och studier.

Vi ansvarar för stadens vuxenutbildning, ekonomiskt bistånd och arbetsmarknadsfrågor. De som vänder sig till oss är vuxna som söker arbete, som vill studera, som inte klarar sig ekonomiskt eller som behöver råd och stöd. Vi tror på invånarens drivkraft och förmågor. Vår ambition är att vägen till arbete ska vara snabb och hållbar.

Förvaltningens arbete präglas just nu av innovation och digitalisering. Vi testar idéer och ny teknik för att tillsammans utveckla våra arbetssätt. Allt för att möta framtidens utmaningar och göra det möjligt för fler helsingborgare att bli självförsörjande.

Läs gärna mer om Helsingborg och arbetsmarknadsförvaltningen på helsingborg.se

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en socialsekreterare till ett vikariat i vår verksamhet ekonomiskt bistånd.
 
Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak bestå av:
-Handläggning av försörjningsstöd, vilket omfattar att bedöma rätten till försörjningsstöd och att kommunicera ditt beslut till invånaren.
-Invånarkontakter
-Samverkan inom förvaltningen och med andra myndigheter

Arbetet sker i samarbete med assistenter/administratörer och andra kollegor i förvaltningen. 
 
Vi är i en spännande fas där vi utvecklar handläggningen av ekonomiskt bistånd, som delvis är automatiserad.  En majoritet av våra invånare ansöker om ekonomiskt bistånd digitalt och vi kommer fortsätta vårt arbete med automatisering och utveckling av vårt arbetssätt.  
 
Förutom trevliga kollegor och spännande arbetsuppgifter erbjuder vi bland annat en strukturerad introduktion med en utsedd mentor, ett generöst friskvårdsbidrag och flexibel arbetstid.
Vi finns i nyrenoverade fräscha lokaler i centrala Helsingborg, bara en kort promenad från Helsingborg C. 

Kvalifikationer

Vi vill att du:
– har socionomexamen
– är flexibel och engagerad samt har en positiv människosyn
– är strukturerad och bra på att dokumentera
– kan kommunicera väl både skriftligt och muntligt
– ser möjligheter istället för hinder

Vi ser gärna att du har erfarenhet från myndighetsutövning och/eller socialt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

 
Rekryteringen kommer att ske löpande så du är varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2021-12-12

Anställningsform: Vikariat

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2022-01-15 eller enligt överenskommelse

Varaktighet: T o m 2022-08-31

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
2262

Publicerad:
2021-11-24

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen

Kontakt

Edit Szinte

Enhetschef

phone 0705-907456

email edit.szinte@helsingborg.se

Lotta Olsson

Akademikerförbundet SSR

phone 042-10 65 91