The application period for this reqruitment has ended.

Stödassistenter till daglig verksamhet

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. På vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi med människor. Riktiga människor. Människor som, precis som du, lever livet. Vi är cirka 3000 medarbetare - från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare som på olika sätt bidrar till att stadens äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv.

Nu söker vi stödassistenter till fyra av våra dagliga verksamheter!

Öresundsboden har fokus på kreativitet och ställer stora krav på bland annat kunskap i sömnad, handarbete och gärna väv samt smyckestillverkning. Vi har en butik kopplad till enheten och vår filosofi är att göra nya saker av gammalt som vi har fått skänkt till oss.

Kubiken har en liten grupp deltagare som arbetar med olika uppgifter utifrån ett dagligt schema. Det kan röra sig om källsortering, promenader, läsa eller att åka iväg med blommor till några av stadens vårdboenden. 

Trumslagaren arbetar med sång, dans och musik. Vi gör allt från att göra egna låtar och skriva egna texter, till att sätta upp musikaler och uppträda med covers.

Dalhem arbetar kreativt, skapande, gillar friskvård och att vara ute. Vi skapar genom att tillverkar vi bland annat dukar och disktrasor, smycken och trycker på textilier som sedan säljs i vår butik Ateljé city.

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsbeskrivning

Som stödassistent hos oss arbetar du med att möjliggöra för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Att arbeta med människor med olika intellektuella funktionsnedsättningar är ett brett, blandat och utmanande arbete som ställer stora krav på engagemang, bemötande, samarbete och uthållighet. Du kommer att vara våra deltagares förlängda arm i vardagen, vilket kan vara att du stödjer deltagarna i olika aktiviteter, med hygienen, hjälper till vid måltider och ser till att medicin tas utifrån behov.

Vi arbetar med stor respekt för deltagarens integritet och med delaktighet som fokus utformar du stödet efter deltagaren. Du upprättar och följer genomförandeplanerna hos varje deltagare så att de får ett så gott liv som möjligt.

Arbetet planeras, dokumenteras och följs noggrant upp, därför är det viktigt att du känner dig säker i dokumentation.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling. Arbetsplatsen är rökfri och hälsomedveten. Som anställd får du ett friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år samt tillgång till en förmånsportal fylld med förmåner och erbjudanden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är kreativt lagd, har lätt för att förmedla kunskap till deltagarna och har ett genuint intresse för att arbeta med människor. Det ställs höga krav på samarbetsförmåga och ansvarstagande. Du behöver vidare vara mycket inkännande och ha en människosyn som präglas av ett gott bemötande.

För att gå vidare i rekryteringsprocessen behöver du ha

  • läst barn- och fritidsprogrammet enligt GY 11 med fördjupning inom funktionshinderområdet eller
  • läst vård- och omsorgsprogrammet enligt GY 11 med fördjupning inom funktionshinderområdet eller
  • läst motsvarande utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig med ovanstående gymnasiekompetens
  • erfarenhet av tydliggörande pedagogik
  • grundläggande datorkunskaper och dokumentationsvana.

Det är meriterande om du har B-körkort.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2020-09-24

Anställningsform: Tre tillsvidare samt en tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Omgående eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Tidsbegränsad anställning är 6 månader med chans till förlängning

Antal tjänster: 4

Ansökan kan tas i anspråk i framtida rekrytering av Stödassistent för andra verksamheter inom Vård- och omsorgsförvaltningen.

Helsingborgs stad arbetar mot diskriminering och för främjande av alla människors lika rättigheter och möjligheter. Sökande oavsett bakgrund är välkomna att söka till Helsingborgs stad. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Innan möjlig anställning kommer en bakgrundskontroll ske. I de fall där kontroll av utdrag ur belastningsregister är lagstadgat kommer även detta att genomföras. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{