Håll ut, håll avstånd – så gör vi i Helsingborg

Coronapandemin är ett fortsatt pågående hot, och smittspridningen ökar kraftigt i Skåne. Det är nu viktigt att vi alla håller ut och fortsätter följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, kanske framför allt att hålla avstånd till varandra.

Region Skåne definierar det rekommenderade avståndet till två meter. Här krävs ingen millimeterprecision, men det är ett bra avstånd att försöka hålla när omständigheterna tillåter det. Helsingborgs stad arbetar för att sprida det här budskapet till så många som möjligt – med en helsingborgsk twist.

Två meter, hur långt är det?

Det kan vara svårare än du tror att föreställa dig hur långt två meter egentligen är, vilket är varför våra sociala medier nu svämmar över med olika förtydligande exempel. I Helsingborg definierar vi helt enkelt två meter som 15 stycken bulle med bulle, denna klassiska nordvästskånska delikatess!

Vi sprider budskapet i stadsmiljön och på sociala medier

Nu arbetar vi för att påminna alla helsingborgare om vikten av att hålla avstånd, och vad två meter egentligen betyder för oss helsingborgare. t

Vi sprider även budskapet på våra sociala medier, där vi samarbetar med Daniel Glantz Persson, grundare av Bulle med bullen-dagen. Du har kanske redan sett honom i flödet? Om inte, så hittar du filmklippen som vi har gjort här nedanför.

Om vi alla hjälps åt så kan vi fortsätta att hålla nere smittspridningen i Helsingborg och ge vår vårdpersonal de bästa förutsättningarna att ta hantera pandemin. Tack för att du visar omtanke!

Mer information om coronaviruset.