Helsingborg kom på delad andra plats i European Capital of Smart Tourism 2024

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Helsingborg var en av sex städer som var med i finalen i Bryssel den 27 november. Vinnare blev Dublin. Utmärkelsen ges till den stad som visar på ett djupt engagemang för att forma framtiden för hållbar och innovativ turism.

Anette Lindstrup, Helena Wennerström och Evelina Castro från stadsledningsförvaltningens avdelning för kommunikation och näringsliv var i Bryssel vid prisutdelningen.
Anette Lindstrup, Helena Wennerström och Evelina Castro från stadsledningsförvaltningens avdelning för kommunikation och näringsliv var i Bryssel vid prisutdelningen.

– Oavsett så står vi idag som vinnare.  Att ha varit i final är ett tydligt kvitto på att vi är på rätt väg framåt. Det sätter Helsingborg i ett europeiskt och globalt sammanhang som är bra både för staden och det lokala näringslivet, säger Helena Wennerström, biträdande kommunikations- och näringslivsdirektör.

Vi konkurrerade med med 30 städer från 17 länder

Från början deltog 30 städer från olika 17 länder. Sex städer gick vidare till final:

  • Helsingborg i Sverige
  • Bremerhaven i Tyskland
  • Cork i Irland
  • Dublin Irland
  • Genua Italien
  • San Sebastián i Spanien

Det täta och intensiva samarbetet mellan staden och besöksnäringen ligger bakom nomineringen. Det är också förutsättningen för den fortsatta resan framåt. Under det kommande året kommer Helsingborg att ges möjlighet att vara en del av nätverket med samtliga finalister, med start i Dublin under våren 2024.

– Bakom andraplatsen ligger väl investerad tid som ger oss möjligheten att ta Helsingborg närmare våra mål, samtidigt som vi blir mer synliga i Europa. Jag är oerhört imponerad av den insats som många har lagt in fram till idag. Framför oss ligger ett spännande år med möjligheter till nya kontakter och utvecklande samarbeten i nätverk som leds av European Capital of Smart Tourism 2024, säger Helena Wennerström.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.