Helsingborg lanserar digitalt stöd för barn vid separationer

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Sedan 2021 har Helsingborg erbjudit digitalt anonymt stöd till par som valt att gå skilda vägar (SES – samarbete efter skilsmässa). Nu är staden först i Sverige med att lansera ett verktyg för barn i åldern 3–5 år. Verktyget kallas SES Mini och stöttar barn och vuxna att prata om känslor och upplevelser utifrån barnets perspektiv.

– Helsingborg är en stad i framkant och nu tar vi ett steg till. SES Mini öppnar upp för att de yngsta barnen får komma till tals på sina villkor och utifrån sina känslor. Genom att en vuxen också är med lämnas inte barnet ensamt i sina funderingar. Samtidigt får vuxna stöd i hur de kan prata om det som kan vara svårt, säger Lisbeth Davidsson, tf verksamhetschef på socialförvaltningen i Helsingborg.

Verktyget SES Mini är ett exempel på att socialtjänsten i Helsingborg driver utvecklingen av personligt anpassade sociala tjänster för stadens invånare, när de vill och var de vill. Att verktyget utvecklas  tillsammans med Köpenhamns universitet innebär också tillgång till den senaste forskningen. SES Mini handlar om att göra barn delaktiga och ge dem en tryggare uppväxt och en ljusare framtid helt i linje med barnkonventionen.

– Vi vill använda oss mera av digitala verktyg för att öka tillgänglighet i tid och rum och nå många. SES Mini gick live den 12 maj och är till en början tillgängligt för invånarna i Helsingborg, Båstad, Svalöv, Höganäs, Klippan, Åstorp och Örkelljunga. Till hösten kommer vi lansera verktyg för fler åldersgrupper, säger Lisbeth Davidsson.

Läs mer om SES – digital hjälp för skilsmässofamiljer.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.