Helsingborgsrummet byter lokal

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Helsingborgsrummet var ett uppskattat besöksmål i Oceanhamnen under H22 City Expo med tusentals besökare. Det är också en plats för dialog om stadens utveckling. Nu flyttar verksamheten till stadsbyggnadshuset. Center för innovation kommer flytta in i Helsingborgsrummets lokaler.

Kommunfullmäktige beslutade att inrätta en särskild plats för dialog om stadens utveckling 2021. Platsen blev Helsingborgsrummet. Lokalen finns i entréplan i det nya Prismahuset i Oceanhamnen. Helsingborgsrummet öppnade i samband med invigningen av H22 City Expo.

I Helsingborgsrummet kan du se hur vi ska utveckla Helsingborg och utforma framtidens smarta, hållbara och omtänksamma stad. Här visas vad det finns för planer i staden och du kan ge återkoppling på vad du tycker om dem. Bland annat utvecklingsplaner för olika områden som Östra Ramlösa och Södra staden. Läs mer om Helsingborgsrummet. 

Därför byter Helsingborgsrummet lokal

Sedan invigningen av H22 City Expo har antalet besökare minskat i Helsingborgsrummet. Därför kommer verksamheten flytta till stadens befintliga lokaler i Stadsbyggnadshuset på Järnvägsgatan. Istället flyttar stadens nya Center för innovation in i Helsingborgsrummets lokaler.

–Helsingborgsrummet har varit mycket uppskattat och bidragit till ökad kunskap och dialog om stadens framtida utveckling. Vi tar nu med oss lärdomarna och erfarenheterna till våra lokaler där vi dagligen arbetar med stadsutveckling och möter både invånare och näringsliv, säger Anna Möller, stadsbyggnadsdirektör i Helsingborgs stad.

Utöver den verksamhet som kommer att bedrivas i Stadsbyggnadshuset så arbetar staden med dialog på flera olika sätt. Bland annat :

Flytten av verksamheten i Helsingborgsrummet kommer att ske under våren. De öppnar i sina nya lokaler i juni.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.