Lättare att ladda bilen i centrala Helsingborg

30 nya laddplatser finns på parkeringen vid Ica Kvantum på Carl Krooks gata i Helsingborg.
Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Nu finns en ny laddstation för elbilar på parkeringen vid Ica Kvantum på Carl Krooks gata på Söder. Laddstationen är öppen för alla och har kapacitet att förse 30 elfordon inklusive en elbilspool med samtidig laddning.

Stationen är ett led i Öresundskrafts satsning på att stödja omställningen till elektriska transporter där 300 nya laddplatser ska byggas i Helsingborg 2022 – 2026.

– Hamntorget och Stortorget var först ut i vår satsning och de är populära laddplatser som stått modell för laddstationen i kvarter Glasbruket på Carl Krooks gata. Tio procent av Helsingborgs fordon är nu laddbara, en siffra som väntas öka till 50 procent till 2030 och vi fortsätter arbetet med att identifiera nya laddplatser. Det säger Rickard Norin, affärsutvecklare på Öresundskraft.

Helsingborgs stad, Öresundskraft och andra aktörer arbetar gemensamt för att stödja omställningen bort från fossila drivmedel med minskade utsläpp som följd.

– Tillsammans med Öresundskraft ser vi till att allt fler av stadens parkeringar anpassas för att erbjuda drivmedel för elfordon. Det ger klimatvinster, bättre luftkvalitet i Helsingborg och minskat buller för invånarna, säger Leo Schneede, parkeringssamordnare vid Helsingborgs stad.

Mer information om att ladda elbil i Helsingborg

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.