Livskvalitet för äldre i fokus

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Helsingborg är en stad där vi värnar om våra äldre invånare. Genom att fokusera på innovation, trygghet, sysselsättning och hållbarhet strävar vi efter att skapa hög livskvalitet som är både meningsfull och långsiktig. På stadens träffpunkter samlas många engagerade helsingborgare.

På Tågaborgs träffpunkt finns många engagerade deltagare. Från vänster: Gunilla Bergström, Ann Szkokolay, Ewa Andersson, Håkan Bergström och träffpunktsamordnare Liselotte Strandqvist.

I Helsingborg har vi 14 träffpunkter. På dessa arbetas det aktivt för att skapa roliga aktiviteter för våra äldre invånare, där livsglädje, hälsa, välfärd och hållbarhet är centrala fokusområden.

En av träffpunkterna finns på Tågaborg. Dit är alla välkomna oavsett vem man är eller var man bor. Är du över 75 år gammal har du till och med gratis biljett i hela staden genom Skånetrafikens seniorbiljett. Genom att erbjuda gemenskap, sociala aktiviteter och en hälsosam livsstil strävar vi efter att skapa en positiv och meningsfull tillvaro för våra äldre. Varför inte besöka utegympan, trivselgruppen eller hälsocirkeln?

– Utegympan är så himla trevlig, jag går alltid dit. Under vintermånaderna när vädret inte riktigt tillåter så kan man bland annat söka sig till balansgympan. Det är viktigt med rörelse och vi får en massa möjligheter till fysisk aktivitet genom träffpunkten. Balansen kan vara ett problem för oss äldre, därför är det viktigt med en stark kropp, säger Ewa Andersson, flitig träffpunktsbesökare.

Hitta mer information om träffpunkterna och deras evenemang på vård- och omsorgsförvaltningens webbplats.

Genom att skapa en balans mellan människors välbefinnande och planetens hälsa bygger vi en framtid där våra äldre kan njuta av livet i en hållbar stad. Tillsammans formar vi en stad där ålder är en tillgång och där livsglädjen blomstrar oavsett hur många år man har på nacken.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.