Sofie Holmkvist blir stadens nya miljödirektör

Nu är det klart att Sofie Holmkvist blir ny miljödirektör i Helsingborgs stad. Hon kommer närmast från uppdraget som chef för den miljöstrategiska avdelningen på miljöförvaltningen i Malmö stad och börjar sin nya tjänst den 1 februari nästa år.

– Jag är oerhört glad över uppdraget att få leda arbetet på miljöförvaltningen i Helsingborgs stad. Helsingborg är en stad med höga ambitioner och jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna på förvaltningen bidra till att göra Helsingborg till en ännu bättre stad att leva och verka i, säger Sofie Holmkvist.

Kommunstyrelsen utsåg Sofie Holmkvist till ny miljödirektör under ett extra sammanträde i mitten av oktober. Hon är i dag chef för den miljöstrategiska avdelningen på miljöförvaltningen i Malmö stad, en tjänst hon haft sedan 2021.

Leder stadens omställningsprocess

Efter årsskiftet tar hon steget till Helsingborg där hon blir stadens nya miljödirektör och chef över miljöförvaltningen. Hon blir även processägare för stadens klimatarbete och ska leda den stadsövergripande omställningen för att uppnå målet om klimatneutralitet år 2030.

– Miljö- och klimatarbetet har högsta prioritet i Helsingborg och jag är glad över att kunna välkomna Sofie Holmkvist till staden. Jag är övertygad om att hon är rätt person att leda och utveckla vårt arbete på resan mot en mer hållbar stad, säger Amir Jawad (L), ordförande i miljönämnden.

En tillgång för staden som helhet

Sofie Holmkvist är utbildad civilekonom från Kristianstad högskola. I sin nuvarande roll ansvarar hon för samordning av Malmö stads miljö- och klimatarbete.

– Jag är glad över att vi lyckats rekrytera Sofie Holmkvist till Helsingborgs stad. Hennes kompetens och erfarenhet inom det miljöstrategiska området blir en tillgång för förvaltningen och staden som helhet. Det är också en styrka i det fortsatta arbetet med en serviceinriktad myndighetsutövning, säger stadsdirektör Carina Leffler.

Sofie Holmkvist tillträder sin nya tjänst den 1 februari 2025.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.