Staden storsatsar under Almedalsveckan

Almedalsveckan genomförs under vecka 26, programmet är från den 25–28 juni. Då träffas aktörer inom bland annat privat, offentlig och ideell sektor samt politiska företrädare under en vecka i Visby. I år storsatsar Helsingborgs stad under Almedalsveckan och håller i en heldag med flera programpunkter den 25 juni.

vy över Helsingborg

– Vi och många andra städer står inför stora utmaningar med klimatförändringar, den sociala sammanhållningen och ett teknologiskt landskap som snabbt förändras. Vi talar om en grön, en social och en teknologisk transformation. Därför arrangerar vi Helsingborgs transformationsarena. Där bjuder vi in kommunledningar från hela Sverige, akademin, näringslivet och civilsamhället till diskussioner, debatter, idéutbyte och samarbete, säger Carina Leffler, stadsdirektör.

En hel dags program om många städers utmaningar

Den 25 juni arrangerar staden en hel dag i egen regi med officiella programpunkter, inbjudna talare, en lång gästlista, forskningspresentationer och mötesplatser. Temat är de utmaningar som många städer står inför.

På stadens transformationsarena i Almedalen bjuds besökarna på seminarier, samtal, debatter och workshoppar. Utöver transformationsarenan arrangeras en serie rundabordssamtal där bland annat en fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör ska diskuteras, den så kallade HH-förbindelsen. Ett framtida vätgaskluster i Helsingborg står också på agendan.

Totalt deltar ett 20-tal personer från Helsingborg, både politiker och tjänstepersoner.

Ta del av Helsingborgs program under Almedalsveckan.

– Vårt arrangemang i Almedalen är ett led i det arbete vi bedrivit under lång tid för att möta och anpassa Helsingborg efter nya förutsättningar. Den röda tråden är innovation. Från vår andraplats i tävlingen European Capital of Innovation 2020, genom stadsmässan H22 och Helsingborgs innovationsdistrikt. Vidare till höstens Impact Innovation Summit i Helsingborg och långt där bortom. Vårt deltagande i Almedalen 2024 är ett uttryck för vår tro på att samarbete och innovation är bra för staden och invånarna, säger Mikael Kipowski  utvecklingsdirektör.

– Vi vill stärka vår attraktionskraft och konkurrensförmåga ytterligare. Genom att aktivt delta i under Almedalsveckan positionerar vi Helsingborg som en stad som inte bara följer med i utvecklingen, utan leder den, avslutar Carina Leffler.

Mer om Almedalsveckan

Läs mer om Almedalsveckan 2024 på Region Gotlands webbplats.

Hela programmet för vad som händer under Almedalsveckan finns på Region Gotlands webbplats.    

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.