Tre av stadens gymnasieskolor erbjuder e-sport på schemat till hösten

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Från och med höstterminen 2023 kan du som är elev på gymnasieskolorna Nicolaiskolan, Olympiaskolan och Tycho Braheskolan välja e-sport som individuellt val. Praktisk träning inom e-sport varvas med utbildning inom kost och fysisk träning. Du lär sig också om riskerna med ett osunt spelande.

Alva Frödin, elev
Alva Frödin, elev

Skolorna hoppas locka dig som vill utvecklas i ditt spelande och vill delta i tävlingar och turneringar. Undervisningen sker på e-sportanläggningen Fuzed, där praktisk e-sportsträning varvas med teoretisk undervisning av legitimerade lärare. I kursen lär du dig även hur kost och träning ökar förutsättningarna för att spela på hög nivå.

– Vi är jätteglada att vi kan erbjuda våra elever denna möjlighet. E-sporten är en stor sport bland unga och utövandet växer i snabb takt. Spelindustrin är dessutom en enorm arbetsmarknad och det finns tydliga kopplingar till flera av våra program, säger Cecilia Wickenberg Rosengren, verksamhetschef i Helsingborgs stads skolor.

– En fantastisk nyhet. Prestation inom e-sport är precis som inom andra sporter kopplad till kost, sömn och träning. Vi har redan lanserat e-sportträningar för barn, så när Helsingborgs gymnasieskolor hörde av sig sa vi ja direkt. Det behövs mer strukturerade träningar och utbildningar för att förvalta ungas passion och engagemanget kring e-sport, säger Karl Sergel, vd och medgrundare av Fuzed.

E-sport  är en av kurserna du kan välja

Du som är elev på Nicolaiskolan, Olympiaskolan och Tycho Brahe-skolan erbjuds en valbar kurs i e-sport inom det individuella valet. Kursen betygsätts på samma sätt som andra kurser. Du undervisas av behöriga gymnasielärare med e-sportkompetens på Fuzed.

Går du på annan gymnasieskola och vill delta i kursen?

Vet du om att du kan byta gymnasieskola? Tisdagen den 25 april börjar omvalsperioden för gymnasiet. Du som känner att du inte har gjort rätt val kan ändra din ansökan till och med 15 maj. Läs mer på Skanegy.se. Det finns också information om att byta gymnasieskola här på helsingborg.se.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.