Sent val och byte av gymnasieskola

Här kan du läsa om hur du gör sent val eller hur du byter skola eller program under din gymnasietid.

Sista ansökningsdag till gymnasieskolan för årskurs 1 är den 15 maj. Om du behöver göra några förändringar av dina val eller göra en helt ny ansökan efter detta datum, kan du göra ett sent val på ansökningswebben skanegy.se under reservantagningen. Du måste skicka din underskrivna kvittens till gymnasieantagningen@helsingborg.se för att din ansökan ska behandlas i reservantagningen.

Tänk på att din förändrade eller helt nya ansökan behandlas som en SEN ansökan och hanteras först efter eventuella reserver som ansökt under ordinarie ansökningsperiod. Ett sent val kan innebära att du förlorar din tidigare reservplacering. Ta hjälp av din studie- och yrkesvägledare om du vill göra en ändring i din ansökan.

Du hittar mer information om gymnasievalet på skanegys webbplats.

Byta gymnasieskola eller program

Om du vill byta skola eller program under din gymnasietid så måste du göra en ny ansökan. Ansökan skickas till din hemkommun. Det gäller både för utbildning på kommunala och fristående gymnasieskolor och gäller oavsett när under terminen du önskar byta program.

Ta kontakt med din studie- och yrkesvägledare för vägledning och mer information om hur du ska gå tillväga och hur ett byte påverkar din nuvarande studiesituation.

Blankett för byte av gymnasieskola hittar du på skanegy.se.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.